- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Другий Міжнародний Гуцульський фестиваль

Posted By Модератор On 24.07.2015 @ 13:33 In Свята | No Comments

27-29 серпня 1992 р. ІІ Міжнародний Гуцульський фестиваль проходив у головному місті Буковинської Гуцульщини – Вижниці. «Заспіваймо, добрі люди, слухайте, Карпати, щирим серцем тебе любим, Гуцульщино-мати!» – закликало усіх гасло над головною фестивальною сценою.

Фестиваль значно розширив коло учасників. Його гостями стали мистецькі колективи з Дніпропетровська і Кривого Рогу. Усією фестивальною програмою підтверджено прагнення гуцулів працею і піснею зміцнити молоду Українську державу. Бо вільний дух опришків, січових стрільців і воїнів-повстанців завжди вселяв віру гуцулів у невмирущість гуцульського кореня, у те, що український народ об’єднається і постане гордим велетнем у вільному колі Європи й світу. «І ми радіємо з того, що ви робите», – заявив, виступаючи на фестивалі, генеральний секретар Світового конгресу вільних українців Василь Верига з Торонто.

1992 р. пам’ятний ще й тим, що Гуцульські товариства, які зорганізували у більшості районів краю, зібралися 31 жовтня у Верховині на з’їзд і створили Всеукраїнське об’єднане товариство «Гуцульщина», надіслали звернення до Верховної Ради і Президента України ухвалити Закон про Статус гірських населених пунктів України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/07/druhyj-mizhnarodnyj-hutsulskyj-festyval/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.