- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нафтовики готуються до свята Гуцулії

Posted By Модератор On 21.08.2015 @ 14:26 In Новини | No Comments

Працівники НГВУ «Надвірнанафтогаз» активно взялися до ремонтних робіт стадіону «Нафтовик» і будинку культури з однойменною назвою. – На них відбуватимуться заходи, приурочені ХХІІ Міжнародному Гуцульському фестивалю, – зазначає заступник начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз» Роман Струтинський. Зібрання гуцулів збіглося у часі із днем міста Надвірної, професійним святом працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України та 155-річчям початку видобутку нафти на теренах Надвірнянщини.

– Ми, як добрі господарі, повинні підготуватися до цих свят, до нас приїде багато гостей із-за кордону та з областей України, – продовжує Роман Струтинський. – Ми змобілізували наявні людські і матеріальні ресурси та розпочали роботи із впорядкування і благоустрою об’єктів підприємства у Надвірній, а також навчально-курсового комбінату у селі Пнів, на території якого знаходиться Музей нафтопромислів Галичини.

На стадіоні щоденно трудяться 30-40 працівників НГВУ «Надвірнанафтогаз», які відновили арку центрального входу, огороджують баскетбольний майданчик та міні-футбольне поле, встановили і пофарбували нові лавки на трибунах, вирубали старі дерева, оновили підтрибунні приміщення, покосили траву. Ремонтні роботи проводяться також у клубі «Нафтовик». Загальна кошторисна вартість їх становить 575 тис.грн.

DSC_0143 [1]

Необхідно висловити слова вдячності керівникам Надвірнянського і Делятинського держлісгоспів, філії Надвірнянський РЕМ, податкової інспекції, районного управління з надзвичайних  ситуацій за їх сприяння у здійсненні ремонтно-будівельних робіт на стадіоні.

Також у рамках Гуцульського фестивалю відбудеться науково-практична конференція, темою секційного заняття, яке відбуватиметься в актовому залі адмінбудівлі НГВУ, стане збереження історичної спадщини нафтопромислів Карпатського краю. У роботі конференції візьмуть участь краєзнавці з Івано-Франківська, Львова, Борислава, науковці, а також нафтовики із Польщі.

Наприкінці Роман Струтинський зазначив, що стадіон «Нафтовик» безкоштовно використовують футбольні колективи «Бескид» та «Битків», які змагаються у першості області, тут проводяться інші спортивно-масові заходи. – Хотів би звернутись до органів влади, працівників міліції, громадськості міста проводити роз’яснювальну і профілактичну роботу з підлітками та молоддю, які часто нищать майно спортивного комплексу – ламають крісла і лавки, засмічують територію.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо створити належні умови для проведення фестивалю – дійства, спрямованого на піднесення народного патріотизму, високого духу і національної гідності українців, зокрема гуцулів.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/08/naftovyky-hotuyutsya-do-svyata-hutsuliji/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0143.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.