- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Слався ім’я горде – Україна

Posted By Модератор On 28.08.2015 @ 13:40 In Тема дня | No Comments

IMG_8384 [1]

Громада Надвірнянщини з піднесеними і патріотичними почуттями зустріла Дні Державного Прапора та 24-ої річниці Незалежності України. Прекрасного недільного дня, 23 серпня, численна колона громадськості, представників влади та міжнародних делегацій вирушила у Надвірній святочною колоною із великим Прапором України від каменя на місці майбутнього будівництва пам’ятника Борцям за волю України до Майдану Шевченка, водночас, від Собору Благовіщення Пресвятої Діви Марії йшли діти із жовтими та синіми повітряними кульками та національним стягом.

1 [2]

Основні ж урочистості із відзначення Дня Державного Прапора відбулися на майдані Тараса Шевченка. Зі щирими словами вітань до присутніх звернулися голова РДА Олександр Кеніз, заступник голови районної ради Іван Степник та Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. Також Тетяна Пришляк зачитала звернення від громадськості щодо недопущення реєстрації «Опозиційного блоку» у нашому районі.

DSC_0103_2 [3]

Доповнили прекрасний  унісон святкових заходів виступ знаних і шанованих співака Віктора Чудновського та читця Назара Олексина, народного фольклорно-етнографічного колективу «Шовкова косиця». Доповнив прекрасну гаму святочних почуттів концерт муніципального оркестру народної музики «Аркан» під керівництвом заслуженого артиста України Сергія Орла.

IMG_3750 [4]

Відзначення Дня Незалежності розпочалося біля Символічної могили борцям за волю України, де священики традиційних церков відправили панахиду. Свято нашої державності, яке цьогоріч ми зустрічаємо з певним острахом та навіть тривогою за майбутнє України, вимріяне й оспіване багатьма поколіннями. На превеликий жаль, у Пантеоні славних українських лицарів уже нові імена: нескорена Небесна Сотня, яка зламала, здавалося, олігархіат та корупцію у державі і мужні та незламні солдати теперішньої війни з Росією.

IMG_3752 [5]

Спільними грамотами голови районної ради та райдержадміністрації за вагомий внесок у захист територіальної цілісності та зміцнення обороноздатності держави нагородили воїнів АТО Андрія Лисканюка, Ярослава Суширибу, Андрія Семчука, Ярослава Госедла, Івана Сівінського, Юрія Остапчука, Михайла Дирду, Василя Боднара, Андрія Михайленка та волонтера Василя Павлика. Ці мужні і незламні прагнуть тільки одного: щоб нарешті мир запанував на червоній від крові землі Донбасу. Боєць 4-го батальйону Нацгвардії «Крук» Андрій Семчук зазначив, що зараз їхнім головним прагненням є мир на Донбасі. – Мої думки на Донбасі, сподіваюся, що вже у цьому році наша влада вживе рішучих дій і закінчить війну на сході України. Набридло вже так стояти і чекати коли у тебе влучить снаряд. Ми готові до рішучих наступальних дій. Теперішня ситуація з умиротворення російського агресора є неправильною і вигідна нашій владі.

IMG_3773 [6]

Обласні і районні нагороди вручили керівникам і представникам підприємств, установ та організацій краю, а Іван Степник передав подяку від командира батальйону «Карпатська Січ» подружжю надвірнянців Юрчуків, які надають суттєву допомогу воякам.

IMG_8585 [7]

Голова РДА Олександр Кеніз відзначив, що українці заплатили велику ціну за незалежність. – І сьогодні славетні українські воїни ведуть війну за свободу на східному фронті. Та ми переможемо й обов’язково зробимо Україну сильною і прогресивною.

IMG_8610 [8]

– Непросто зустрічати найголовніше свято нашої державності в умовах війни, відзначив заступник голови районної ради Іван Степник. Сьогодні всі розуміємо, що ми є частинкою міцної і незнищенної української нації. Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович промовив, що з болем у серці та слізьми на очах зустрічаємо 24-у річницю нашої Незалежності. Тисячі справжніх патріотів, показуючи мужність і незламність нації, боронять цілісність країни на східних рубежах. Воїни світла, лицарі добра повстали проти путінського демона й обов’язково його здолають. Вони не тільки захисники України, але й вартові Європи. Незламності нам духу і мирного неба над головою.

IMG_8698 [9]

Найщиріші слова підтримки надвірнянцям адресували представники міст-побратимів: бурмістр міста Пруднік (Польща) Францішек Фейдих, заступник мера міста Крнов (Чехія) Ян Кркошка та бурмістр міста Нортгайм (Німеччина) Ганс Еріх Танхаузер. В їхніх словах – пласт солідної підтримки і розуміння ситуації в Україні, обпаленої і загрузлої у жахіттях війни. Зіновій Андрійович, дякуючи представникам міжнародної делегації, зазначив, що саме вони подали руку допомоги і підтримки зболеній українській нації після Революції Гідності і війни на сході із Росією.

Голова Громадської ради при РДА Віталій Трачук звернув увагу, що нам на шляху утвердження державності заважає не лише агресор на сході, але й внутрішній ворог – корупція у багатьох галузях. Нам усім треба змінитися, оновитися, не залишатися байдужими до ситуації у країні.

IMG_9707 [10]

Відзначення Дня Незалежності відбувалося під умілим керівництвом ведучих Галини Чуревич та Володимира Свягли. Глядачі насолодилися прекрасними номерами у виконанні хорового колективу РБК (кер. Ярема Павлик), читців Назара Олексина і Тетяни Андріїв, ансамблю танцю «Горянка» РБК (кер. Олена Здольник), чоловічого вокального квартету «Легіт», вокального ансамблю РБК «Бистрянка» (кер. Ольга Молодій), молодої солістки Оксани Савчук, гуртів Заграва» вояків ОУН-УПА (кер. Михайло Юркевич), аматорського фольклорного колективу «Перевесло» із Фитькова (кер. Ольга Багрійчук), солістів Христини Юрчило, Миколи Ровенка, Ксенії Колодніцької та муніципального естрадно-духового оркестру РБК (кер. Богдан Абрат). Сценарії свят підготували методисти РБК Дарія Гринішак та Любов Орел.

Відзначення днів Державного Прапора і Незалежності України засвідчило одну і дуже просту річ – всі ми зараз єдині у своєму пориві змінити і захистити державу, і таки, нарешті, прокласти дорогу до фінансово-економічної стабільності.

Багато факторів цьому заважають, та віримо у поміркованість і рішучі дії обраної після кривавої Революції Гідності влади, яка все ж зважиться назвати речі свої іменами, зокрема, це стосується і теперішнього АТО, яке вже давно перейшло у фазу війни із Російською Федерацією, котра прагне узурпувати українські землі.

Очевидно, справедлива вимога і клич нинішніх вояків-захисників: «Вперед, у спільній праці – до розбудови рідної України!».

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/08/slavsya-imya-horde-ukrajina/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_8384.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/1.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0103_2.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_3750.jpg

[5] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_3752.jpg

[6] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_3773.jpg

[7] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_8585.jpg

[8] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_8610.jpg

[9] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_8698.jpg

[10] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2015/08/IMG_9707.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.