- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Василь Скрипничук: «Хто хоче фестивалити – зброю в руки і на фестиваль у Пісках»

Posted By Модератор On 28.08.2015 @ 13:49 In Політика | No Comments

Відбулася традиційна щомісячна прес-конференція голови Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука. Центральними темами розмови з журналістами стали майбутні місцеві вибори, скандальна ситуація навколо встановлення в аеропорту Івано-Франківська установки для виробництва бітуму, а також проведення фестивалів на Прикарпатті.

Василь Скрипничук повідомив, що на зустрічі з членами громадської ради при обласній раді він обговорив проблеми майбутніх місцевих виборів. Чільник обласної ради зазначив, що у бюлетені виборець голосуватиме за політичну силу, лідера партійного списку і за кандидата в певному окрузі: «Буде партія, буде «неспалима особа». Це особа, яку не можна буде знищити жодним чином, якщо партія набере 5%, і далі буде кандидат по певному округу, – підкреслив В. Скрипничук, коментуючи новий виборчий закон. – У нас що не закон, то чергове досягнення людського українського розуму. Для того, щоб виборець був не зовсім зорієнтованим. Це дає можливість під чергові вибори створити чергові політичні проекти. Зараз цих проектів буде декілька: від мегапроекту з трьох фігурантів до міні-проектів місцевого масштабу, які будуть розтягувати голоси і розмивати електоральне поле», – сказав чільник обласної ради. На його      думку, новий закон подобається політичним партіям, які мають рейтинг. Разом із тим для громадян, які хочуть бути обраними, його не можна назвати найбільш демократичним. «Цей закон обмежує право людини обиратися на рівні районної та обласної рад. Є певні нюанси, які виглядають як обмеження прав», – сказав голова обласної ради.Стосовно власних планів на місцеві вибори чільник обласної ради сказав, що якщо ВО «Свобода» його не висуне, то він не матиме жодних претензій і не висловлюватиме великих прохань. В. Скрипничук зазначив, що у перебіг виборів він спробує не втручатися та планує провести цей час у зоні АТО зі своїми бойовими побратимами.

Щодо встановлення в аеропорту Івано-Франківська установки для виробництва бітуму фірмою, пов’язаною з народним депутатом України Олександром Шевченком, В. Скрипничук прокоментував: «Мені сподобалось, як громада Опришівців вирішила одного з олігархів повтирати лицем в асфальтний завод. І вийшло це доволі успішно за підтримки обласної ради у тому числі. Мені не подобаються нахабні особи, де б вони не були: чи в парламенті, чи в Кабінеті Міністрів, чи в нашій обласній раді. Опришівці – молодці, обласна рада повела себе достойно. Можна восьмий раз женитися у Римі, наплювавши на всі морально-етичні аспекти, і не рахуватися з обласною радою, будучи у блоці якогось там Петра. Я все це розумію. Але навіщо нахабніти до того, щоб перти проти людей? Але все стало на свої місця. За два тижні асфальтний заводик буде демонтований. А не буде демонтований, то обласна рада ще раз збереться з єдиним питанням – про роботу облдержадміністрації в частині віддавання аеропорту в концесію фірмі «Скорзонера», сказав В. Скрипничук.

Чільник обласної ради жорстко розкритикував місцевих керівників, які організовують фестивалі під час війни. «Ноги моєї на гуцульському фестивалі не буде. Жодних грошей за моїм підписом на той фестиваль не піде. Хто хоче фестивалити – зброю в руки і на фестиваль у Пісках разом зі мною. Я не хочу брати на себе таку велику відповідальність – бути співголовою цього фестивалю. Бо, боронь Боже, він пройде не так, як хочуть надвірнянці. А я не хочу бути винним перед Надвірною, бо Надвірна – порядне місто. У мене неповага до тих людей, які, маючи десять тисяч вбитих і поранених, хочуть зараз концерт робити: Вчора я не був на концертах в місті Івано-Франківську і не збираюся бути до закінчення війни», – підкреслив В. Скрипничук.

Юрій КРИВЕНЬ,

газета «Галичина».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/08/vasyl-skrypnychuk-hto-hoche-festyvalyty-zbroyu-v-ruky-i-na-festyval-u-piskah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.