- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Олександр Кеніз: «Призначення житлових субсидій для жителів сьогодні є одним із найактуальніших питань»

Posted By Модератор On 16.10.2015 @ 15:03 In Вибори-2015 | No Comments

Призначення житлових субсидій для краян сьогодні є одним із найактуальніших питань,  адже це є важливим інструментом соціального захисту в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Незважаючи на спрощену систему оформлення субсидій, запитань у людей все ж таки не меншає.

Як і очікувалось, українці почали активно звертатися в управління соціального захисту населення за консультаціями та роз’ясненнями. Не стали винятком і жителі нашого району. Тому зараз важливим питанням є забезпечення оперативного оформлення документації для субсидій.

Голова РДА Олександр Кеніз видав розпорядження № 224 від 9 вересня 2015 р.  «Про внесення змін та доповнень до розпорядження РДА від 20.05.2015 р. № 87 « Про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру в районі». Згідно з цими змінами до програми щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру включено такий вид робіт, як «Інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією».

Відповідно до даного розпорядження директору Надвірнянського райцентру зайнятості Володимиру Петрішаку доручено залучити до згаданого виду робіт безробітних, які перебувають на обліку. Фінансуватимуть ці роботи за рахунок кош­тів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.  Безробітні, які братимуть участь у громадських роботах, виконуватимуть роботу з інформування жителів про можливість отримання житлових субсидій, розповсюджуватимуть інформаційні матеріали, технічно оброблятимуть документацію. Залучення безробітних до громадських робіт такого характеру і справді є суттєвою допомогою для працівників соцзахисту, адже  знімає частину навантаження зі спеціалістів, які виконують основну роботу з оформлення субсидій.

Сподіваємося, що організовані головою РДА Олександром Кенізом та службою зайнятості громадські роботи сприятимуть покращанню поінформованості краян про можливість та порядок отримання житлових субсидій та допоможуть справитися з великим напливом людей, а безробітним забезпечать фінансову підтримку у період пошуку ними підходящої роботи.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/10/oleksandr-keniz-pryznachennya-zhytlovyh-subsydij-dlya-zhyteliv-sohodni-je-odnym-iz-najaktualnishyh-pytan/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.