- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Шановні виборці, жителі Надвірнянського району!

Posted By Модератор On 04.12.2015 @ 13:51 In Вибори-2015 | No Comments

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про Державний реєстр виборців» особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру. Виборець, який постійно не здатний пересуватися самостійно, може уповноважити на подання такої заяви іншу особу. Виборець, який проживає чи перебуває за межами України, звертається із заявою до відповідної закордонної дипломатичної установи України, яка невідкладно передає заяву разом з документами (їх копіями), що додають до неї, органу ведення Реєстру у Міністерстві закордонних справ  України.

У разі звернення щодо зміни виборчої адреси виборець подає органу ведення Реєстру за новою виборчою адресою заяву, до якої додають документи (копії документів), що підтверджують зміну виборчої адреси виборця.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про Державний реєстр виборців» кожен виборець у разі зміни його персональних даних, може особисто звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. До заяви додають документи (копії документів), що підтверджують ці зміни. У разі, якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являють органу ведення Реєстру.

Ця особа подає органу ведення Реєстру письмову заяву із зазначенням відомостей про себе і пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство виборця, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України), копію якого додають до заяви. Відомості про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно зазначають у заяві, яку подають разом із документом, що підтверджує відповідний факт. Особі, яка є військово­службовцем строкової служби, для подання такої заяви надають відпустку на строк, достатній для звернення до органу ведення Реєстру.

 У разі включення виборця до Реєстру орган ведення Реєстру надсилає на виборчу адресу виборця повідомлення про його включення до Реєстру.

Відділ ведення

Державного реєстру

виборців апарату РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2015/12/shanovni-vybortsi-zhyteli-nadvirnyanskoho-rajonu-6/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.