- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Теплі спогади

Posted By Модератор On 25.02.2016 @ 14:13 In Культура | No Comments

Відшуміли новорічно-різдвяні свята, та спогади про ці веселі дні ще довго зберігатимуться у наших серцях. А починалося святкування 18 грудня 2015-го дитячим ранком «Ой хто, хто Миколая любить» у Пнівському будинку культури. У святкуванні брали участь дитяча студія «Зернятко», яка налічує півсотні дітей (гурти «Зернятко та «Первоцвіт»), дитячий драматичний колектив, учасники гуртка художнього читання. Батьки юних артистів допомогли, як і щороку, з костюмами та подарунками, які роздавав святий Миколай, роль його прекрасно виконала бібліотекар Мар`яна Гуш.

Учителі та учні філіалу Надвірнянської художньої школи на чолі з Марією Гордійчук, які займаються у Пнівському будинку культури, провели майстер-клас із виготовлення ангеликів, павуків та новорічних прикрас, а також – новорічні атрибути для народного аматорського фольклорного колективу «Відлуння Карпат» Пнівського БК, який вітав 29-31 грудня з новорічними та різдвяними святами своїх односельців та жителів району на підприємствах, організаціях на території села і за його межами. Гуртківці несли до людей коляди, новорічні вітання, радісну звістку про народження Ісуса Христа. Окрасою виступу став історико-патріотичний вертеп із Князем Володимиром, Козаком, Січовим стрільцем, воїнами УПА й АТО та Ангелом. Звеселяли глядачів Коза, Чорт, Ведмідь і Циган. Наш колектив побував із виступами 6 січня у селах Татарів, Микуличин, Дора і м. Надвірна, а 7 січня вітав жителів м. Надвірна, с. Назавизів та у с. Паляниця і на ГК «Буковель». Свіже гірське повітря додало нам сили й снаги у виступах.

Із кожним роком ставлення людей до нашої культури змінюється у кращу сторону. Коли у 1990-х роках на вітання «Христос ся рождає!» багато хто не знав як відповісти (під час колядування на Хрещатику у м. Києві), то цьогоріч глядачі колядували разом з нами, цікавилися де записані коляди, звідки сценарій вертепу, де ми брали матеріал для написання програми. Це підкреслює ще раз, що потрібно йти з колядками, гаївками, веснянками до людей, треба відроджувати нашу культуру, показувати обряди, звичаї, що і робить наш народний аматорський фольклорний колектив «Відлуння Карпат».

10 січня гурт взяв участь у районному огляді-конкурсі вертепів та коляд, де посів друге місце. Також цього дня ми вітали працівників НГВУ «Надвірнанафтогаз» та їхніх гостей, а ще взяли участь у фестивалі «Тепле Різдво» у м. Надвірна.

Провели у своєму селі «Розколяду», отримували запрошення на «Розколяду» в інші села. Колядували разом. Возвеличували Христа.

Галина ПУКАНЮК,

художній керівник

Пнівського будинку культури.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/02/tepli-spohady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.