- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Визнані бійцями АТО

Posted By Модератор On 10.06.2016 @ 13:02 In Бійці передової,Політика | No Comments

На початку 5-ї сесії обласної ради депутати вшанували пам`ять ще шістьох загиблих учасників АТО з Прикарпаття. За час від попередньої сесії віддали своє життя, захищаючи незалежність України на Донбасі, Андрій Бистров – з Івано-Франківська, Михайло Креховецький – із Долинщини, Юрій Ментинський – із Надвірної, Ярослав Приймак – із Коломийського, Руслан Кожушний – із Тисменицького, Володимир Дзундза – із Городенківського районів.

Низці учасників АТО вручено відзнаку голів облдержадміністрації та обласної ради «За бойову звитягу». Перші десятеро прикарпатців, котрі перебували у складі добровольчих формувань на сході України, або ж їхні рідні отримали посвідчення бійців-добровольців АТО – такими визнала їх створена на виконання рішення обласної ради від 18 березня ц. р. при облраді та ОДА комісія зі встановлення осіб-добровольців, котрі брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Обласний військовий комісар Володимир Ярмошук вручив відзнаку Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним силам України» Іванові Даніву. Нею депутата обласної ради нагороджено за значний особистий внесок в організацію надання допомоги особовому складу військової частини ЗСУ, активну волонтерську діяльність у районі проведення антитерористичної операції у м. Дебальцевому, підтримання бойового духу захисників державного суверенітету і територіальної цілісності України.

На сесії депутати схвалили звернення обласної ради до Голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо законодавчого покращення матеріального становища учасників бойових дій (учасників АТО). Внесено зміни до обласної програми підтримки сімей загиблих і потерпілих під час масових акцій громадського протесту в період із 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, які утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, котрі залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції у районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 6 червня 2014 р. (зі змінами). А саме тепер здійснюватимуть і щомісячні виплати дітям до 18 років та неповнолітнім сестрам і братам загиблих під час Революції Гідності.

Інф. прес-служби

Івано-Франківської обласної ради.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/06/vyznani-bijtsyamy-ato/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.