- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Зміни у пенсійному страхуванні

Posted By Модератор On 19.08.2016 @ 11:53 In Закон,Соціальне | No Comments

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 липня 2016 р. № 397 затверджено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

Вони внесені з метою приведення чинного згаданого Порядку від 3 листопада 1998 р. № 1740 (далі – Порядок) у відповідність із законами України від 23 грудня 2015 р. № 901-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію» та від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Крім банків, щомісяця до 20 числа місяця, який настає за звітним періодом, до органів Пенсійного фонду України зобов’язані подавати звіт про нарахування (утримання) та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час операцій з купівлі іноземної валюти фізичними особами у готівковій формі, інші фінансові установи та національний оператор поштового зв’язку. Також змінено назву органу, який здійснює державну реєстрацію легкових автомобілів в Україні за умови сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, що підтверджується документом про сплату цього збору. Внесено зміни до Порядку  в частині уточнення суб’єктів збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при купівлі іноземної валюти фізичними особами у готівковій формі.

Світлана ЛАПТЮК,

начальник відділу

платежів до пенсійної системи

управління Пенсійного фонду України у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/08/zminy-u-pensijnomu-strahuvanni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.