- Народна Воля - http://volya.if.ua -

З увагою до проблем гірського Биткова

Posted By Модератор On 30.09.2016 @ 14:25 In Влада | No Comments

Живе спілкування з людьми є невід’ємною складовою в роботі районної ради, що дає змогу об’єктивно ознайомитися із проблемами громад та окреслити шляхи їх вирішення. Підтвердженням цьому слугує чергова позавчорашня робоча поїздка голови районної ради Івана Гурмака, депутата Івано-Франківської обласної ради Василя Сенатовича та депутата районної ради Андрія Крицького (на світлині) до селища міського типу Битків.

2cijqr1x [1]

Іван Гурмак спільно з депутатами відвідали Битківську ЗОШ І-ІІІ ст., в якій оглянули шкільний спортзал, їдальню та провели зустріч із педагогічними працівниками та директором школи Ігорем Тарасюком.

Голова районної ради подякував учителям за щоденну працю, привітав із професійним святом – Днем працівника освіти та побажав міцного здоров’я, наснаги і терпіння, а також Божої опіки та ласки.

Іван Гурмак зазначив: «Наша зустріч дасть змогу під час спілкування визначити ті проблеми, що вже вдалося вирішити з допомогою депутатів обласної та районної рад, а також виокремити питання, які зараз турбують громаду гірського селища. Цього року для потреб Биткова з обласного бюджету за сприяння депутатів обласної ради Василя Сенатовича та Михайла Іваночка та з районного бюджету виділено 340 тис. гривень, значна частина яких спрямована на ремонт школи. Зокрема, на відновлення системи водопостачання, заміну вікон, ремонт шкільного спортзалу та придбання спортивного майданчика. На ремонт дороги тут виділено з обласного бюджету 450 тис. грн. Зараз одним з актуальних питань є завершення будівництва нового корпусу школи. Його фінансування – за рахунок коштів ПАТ «Укрнафта», але, як бачимо, зараз роботи призупинені».

Педагоги цікавилися питаннями медогляду, який для працівників освіти є платним, виплатою заробітних плат та надбавок за престижність професії, заміною дверей та проведенням інших ремонтних робіт у школі. Але пріоритетним питанням не тільки для шкільної громади, а й селища залишається завершення будівництва корпусу школи.

Депутат обласної ради Василь Сенатович наголосив, що протягом тривалого часу в цій школі не проводили ремонтних робіт, однак у час, коли країна перебуває в умовах війни, все ж вдається знаходити кошти для усунення тих чи інших проблем не тільки школи, а й селища уцілому.

Щодо питання реформи адміністративно-територіального устрою Василь Сенатович зауважив: «Тому реформу влада повинна провести спочатку в своїх лавах, починаючи з найвищого рівня влади, а не насаджувати її в селах і містах, тим самим забезпечуючи собі можливість функціонувати. Нас заманюють коштами, які отримає громада після об’єднання у територіальну одиницю, але ті кошти закінчаться. Тільки власними силами об’єднана громада зможе існувати. Ми повинні навчитися відстоювати і вимагати своє».

Спілкуючись із педагогами, депутат районної ради Андрій Крицький зазначив, що головне – це взаєморозуміння та співпраця між громадою селища та представниками влади. «Є проблемні питання, які можна вирішити на районному рівні, і є, звісно, такі, що потребують залучення коштів з обласного бюджету. Тільки з участю громади і спільно з районною владою та депутатами обласної ради вдається вирішити ті проблеми, що найбільше турбують жителів Биткова».

Від імені педагогічного колективу та батьківського комітету директор школи Ігор Тарасюк подякував голові районної ради та депутатам за кошти, спрямовані на ремонт школи, а також за співпрацю і конструктивну розмову.

Інф. виконавчого апарату районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/09/z-uvahoyu-do-problem-hirskoho-bytkova/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/09/2cijqr1x.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.