- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Захистити права дитини

Posted By Модератор On 09.09.2016 @ 10:59 In Закон,Суспільство | No Comments

У 1924 році Ліга Націй прийняла Женевську Декларацію прав дитини. У 1959 р. Організація Об`єднаних Націй (ООН) прийняла Декларацію прав дитини, в якій проголошені соціальні і правові принципи стосовно захисту і благополуччя дітей. 20 листопада 1989-го Генеральною Асамблеєю ООН прийнята Конвенція про права дитини, які вважають світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини 27 лютого 1991 року, тим самим взяла на себе великі зобов`язання в царині забезпечення прав людини.

Забезпечення належного захисту прав дитини є складовою процесу європейської інтеграції України і всі країни, які сьогодні об`єднані в європейську співдружність, пройшли через серйозне реформування системи захисту прав дитини.

У державній політиці нинішньої України проблеми захисту підростаючого покоління мають пріоритетний напрям. Розв`язання проблем захисту дитини, дитинства від небезпек, які існують у сучасному житті, далеке від ідеального, зокрема, непоодинокими є випадки порушення майнових і немайнових прав дітей, в тому числі з боку їх опікунів та піклувальників, особливо стосовно майнових інтере­сів.

Оскільки дотримання прав дитини є одним із пріоритетних напрямів нашої роботи, звертаюсь до усіх, кому відомі будь-які факти порушення прав дітей, коли уповноважені на те органи не вживають належних заходів до їх усунення, надати таку інформацію до прокуратури для невідкладного вжиття заходів прокурорського реагування, адже діти – не тільки майбутнє України, діти – сьогодення нашої держави.

Світлана МАРЧУК,

прокурор Надвірнянської місцевої прокуратури.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/09/zahystyty-prava-dytyny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.