- Народна Воля - http://volya.if.ua -

До бюджету Надвірнянщини направлено більш як 118 млн. грн. єдиного внеску

Posted By Модератор On 21.10.2016 @ 14:22 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Протягом січня-вересня поточного року Надвірнянською ОДПІ забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 118,4 млн. грн. Зокрема, у вересні цього року надійшло майже 14 млн. грн. єдиного внеску.

Нагадуємо, що з 1 січня 2016 року знижено середню ставку нарахованого до сплати єдиного соціального внеску із 41% до 22%, та скасовано відрахування ЄСВ для працівників, яке складало 3,6 відсотка.

Завдяки своєчасній сплаті єдиного соціального внеску громадянам гарантується  пенсійне забезпечення, право на соціальний захист у разі нещасних випадків чи професійних захворювань, безробіття та інші виплати.

Понад 8 млн грн єдиного податку надійшло до місцевих бюджетів Надвірнянщини

Протягом січня-вересня поточного року платниками єдиного податку Надвірнянського району сплачено 8,1 млн гривень. Порівняно з минулим роком надходження податку зросли на 2,8 млн гривень. Про це повідомила заступник начальника Надвірнянської ОДПІ Оксана Пліщук.

За її словами, у переважній більшості спрощену систему оподаткування використовують фізичні особи-підприємці. З початку року вони спрямували до місцевих бюджетів 6 млн гривень. Порівняно з січнем-вереснем минулого року сплата податку зросла на 1,9 млн грн.

Юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі, сплатили 2,1 млн грн, що майже на 1 млн грн більше ніж торік.

Крім того, сільськогосподарськими товаровиробниками забезпечено надходження єдиного податку в сумі 41 тис.грн.

Майже 12 мільйонів гривень акцизного податку отримав бюджет Надвірнянщини

Як повідомив перший заступник начальника Надвірнянської ОДПІ Богдан Нагорняк протягом дев’яти місяців 2016 року надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів до бюджету Надвірнянщини склав 11,9 млн. гривень. Це на 4,8 млн. гривень більше минулорічних надходжень.

За словами посадовця, у вересні поточного року суб’єктами господарювання сплачено 1,6 млн. гривень акцизного податку від реалізації у роздрібній торгівлі підакцизних товарів.

Нагадаємо, що пунктом 222.3 ст. 222 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено строки сплати податку при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Базою оподаткування є вартість (із ПДВ) підакцизних товарів, що реалізовані.

Для таких підакцизних товарів, що реалізовуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюють за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (із ПДВ), у розмірі 5%.

Суми податку перераховують до бюджету суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченогоПКУ [1] для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Сплачують податок за місцем здійснення реалізації таких товарів до відповідного місцевого бюджету.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/10/do-byudzhetu-nadvirnyanschyny-napravleno-bilsh-yak-118-mln-hrn-jedynoho-vnesku/

URLs in this post:

[1] ПКУ: http://www.interbuh.com.ua/normative/pku.html

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.