- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Наші музеї зацікавили киян

Posted By Модератор On 13.10.2016 @ 13:32 In Новини | No Comments

Уже не вперше завітала до Надвірнянщини киянка, вільний  фотохудожник, волонтерка Фонду допомоги онкохворим дітям «Краб» Руся Асєєва.

Раніше вона з групою науковців Київського інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України вивчала обряди і традиції у селах Чорний Потік, Чорні Ослави та м. Надвірна. Цього разу мисткиня зацікавилася музеями історії Надвірнянщини у райцентрі та етнографії у с. Фитьків. Розповіла і про свої творчі та волонтерські справи. Днями вона  у галереї «Бастінон» в м. Івано-Франківську презентувала виставку фотосвітлин онкохворих дітей з усієї України. Торік таку виставку використовували в Івано-Франківському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка під час вистави режисера Ірми Вітовської «Оскар і Рожева пані», яка й нині у репертуарі театру.

У пам`яті і серці пані Русі живі ідеали Революції Гідності, як і в її чоловіка, котрий під час тих доленосних подій на столичному майдані Незалежності отримав поранення. Нині вони обоє – волонтери.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/10/nashi-muzeji-zatsikavyly-kyyan/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.