- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Побільшало власників землі серед воїнів АТО

Posted By Модератор On 21.10.2016 @ 15:01 In Влада | No Comments

У свої 22 роки Михайло Гегна із Пасічної – уже учасник бойових дій. Стояв в обороні української землі у Донецьку і Луганську. Тому по праву заслужив на всі соціальні пільги, що гарантує українська держава. Серед них – мати свою земельну ділянку.

Минулого тижня, напередодні Дня захисника України Михайло Гегна і ще 18 його побратимів офіційно стали власниками земельних наділів. В урочистій атмосфері їм вручили накази Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про передачу земельних ділянок у власність.

– Із цим наказом, а також копіями паспорта, ідентифікаційного номера і посвідчення учасника бойових дій, – уточнює начальник відділення Держгеокадастру в районі Іван Забронський, – кожен учасник АТО (чи довірена особа) повинен піти у реєстраційну службу і зареєструвати там право власності, оплативши всього 34 грн. держмита. Від інших оплат вони звільнені завдяки виділеним коштам із районного бюджету на виготовлення проектів землеустрою щодо виділення земельних ділянок.

Ділянки для 19-ти воїнів АТО – меліоровані, особливо цінні землі, які призначені тільки для ведення особистого селянського господарства і знаходяться за межами населеного пункту села Тисменичани. Відповідно до рішення громади села Тисменичани про погодження відведення землі для учасників АТО по 0,10 га одержали жителі інших населених пунктів, по 0,25 га – жителі Тисменичан.

IMG_1659 [1]

Із такою знаковою у житті оборонців країни подією та наступаючими святами (14 жовтня) їх тепло вітали керівники району та міста. Голова районної державної адміністрації Олександр Кеніз зазначив, що на цьому етапі робота влади щодо допомоги воїнам АТО не завершується. – Ми і надалі працюватимемо і підтримуватимемо вас у житті, щоб хоч таким чином віддячити вам за вашу службу Вітчизні, – сказав, звертаючись до воїнів АТО, Олександр Кеніз.

– Насправді, ніхто з нас не виявився готовим до того, що в державі буде війна, – розпочав свій виступ голова районної ради Іван Гурмак, акцентуючи увагу на проблемах бюрократичного характеру, з чим довелося зіткнутися органам державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, виконуючи зобов`язання перед учасниками бойових дій на сході країни. – Але спільними зусиллями стараємося виконувати покладені на нас обов`язки так само гідно, як ви виконали свій, – підкреслив Іван Гурмак і побажав кожному Божої помічі у витримці всіх негараздів.

Вручення документів на земельні ділянки воїнам АТО Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович назвав черговою подякою відважним краянам, котрі захистили мирні терени держави, не піддавшись сумнівам і страху. Він наголосив, що торік Надвірнянська міська рада виготовила 22 державні земельні акти і вручила їх учасникам АТО – жителям райцентру. – Хотів би, щоб нас підтримали й інші сільські і селищні голови, котрі також мають землі запасу на своїй території, – зауважив міський голова, додавши, що захисників територіальної цілісності країни треба підтримувати і в інших життєвих аспектах, зокрема, в їх реабілітації тощо.

За словами Івана Забронського, зараз у Красній та Гвозді виготовляють документи ще на 48 земельних ділянок для  будівництва й обслуговування житлового будинку, 20 земельних ділянок у Тисменичанській сільській раді. Працюють над цією справою і в інших селах, де власниками і розпорядниками землі у межах населених пунктів є сільські ради. (Щодо виділених земельних ділянок за межами Тисменичан, то це – земля державної власності і від імені держави в конкретному випадку виступило ГУ Держгеокадастру в області, якому і довелось пройти всю складну процедуру, щоб учасники АТО стали власниками).

Складна ситуація із виділенням земельних ділянок воїнам у гірських Пасічній, Биткові, Зеленій і Бистриці. – Там є хіба що варіанти вишукувати по одній земельній ділянці, або брати в Тисменичанах, де є ще вільні ділянки, – вважає Іван Забронський. – Хто хоче, може звертатися до нас із заявою. Із собою треба мати копії посвідчення учасника бойових дій, паспорта, ідентифікаційного номера і далі фахівці нашої служби супроводжуватимуть учасників бойових дій на всіх етапах виділення їм землі.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/10/pobilshalo-vlasnykiv-zemli-sered-vojiniv-ato/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/10/IMG_1659.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.