- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Битків підтримує проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України

Posted By Модератор On 11.11.2016 @ 16:54 In Новини | No Comments

У неділю, 6 листопада, депутати Битківської селищної ради на черговій сесії висловили підтримку народним депутатам України щодо прийняття  Верховною Радою України у першому читанні законопроекту  № 3038 про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату) та сподівання, що найближчим часом цей законопроект буде прийнятий парламентом у цілому.

Саме це сподівання знайшло відображення у відкритому листі-зверненні депутатів селищної ради до Голови Верхов­ної Ради України та народних депутатів України.

НГВУ [1]

Законопроектом № 3038 передбачено внесення поправок до Бюджетного кодексу України, що передбачають  направлення 5% від ренти, яку добувні компанії сплачують до державного бюджету, в бюджети місцевих територіальних громад, а саме: 2% – сільським і селищним територіальним громадам; по 1,5% – у районні та обласні бюджети.

Із прийняттям згаданих поправок до Бюджетного кодексу України  територіальні громади, на території яких видобувають нафту і газ, отримають додаткові кошти, які будуть спрямовані на вирішення їх соціально-економічних проблем. Зокрема, до бюджету селища Битків, на території якого видобуток вуглеводнів здійснює НГВУ «Надвірнанафтогаз», орієнтовно щорічно надходитиме 4,2 мільйона гривень рентних платежів за видобуті підприємством нафту і газ.

Законопроект також підтримує і багаточисельний колектив НГВУ «Надвірнанафтогаз», яке на сьогодні залишається одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств у Надвірнянському районі та на Прикарпатті.

Михайло МИЦУС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/11/bytkiv-pidtrymuje-proekt-zakonu-pro-vnesennya-zmin-do-byudzhetnoho-kodeksu-ukrajiny/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/11/НГВУ.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.