- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Чи буде відремонтовано вулицю Кармелюка?

Posted By Модератор On 11.11.2016 @ 16:10 In Громадськість | No Comments

На території міста Надвірна знаходяться 2 дороги, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг (САД) Івано-Франківської області – це дорога загального користування державного значення Н-09 Мукачеве-Львів (вулиці у межах території міста: Мазепи, Шухевича, Рамішвілі, Вокзальна, Січинського) та дорога загального користування місцевого значення С-090901 Надвірна-Бистриця, яка співпадає з вулицями Мазепи, Чорновола, Соборна і Кармелюка.

Варто віддати належне балансоутримувачам цих доріг, які цьогоріч за спільного фінансування з міською радою провели частковий поточний ремонт вулиць Мазепи та Соборна. Проте на території міста ще залишаються ділянки вищевказаних доріг, які перебувають у жахливому та непридатному для проїзду стані і вже давно потребують капітального ремонту. До числа таких вулиць належить і вул. Кармелюка. Ця вулиця перебуває на балансі САД, підрядником і субпідрядником в обслуговуванні вулиці є ДП «Івано-Франківський облавтодор» та його філія «Надвірнянський райавтодор» відповідно.

Вулиця Кармелюка є стратегічно важливою транспортною артерією, якою щодня проїжджає сотні великогабаритного вантажного транспорту, який обслуговує «Пасічнянський кар’єр нерудних копалин «Нерудник»», ДП «Надвірнянське лісове господарство», підприємства нафтогазовидобувної промисловості міста і району. Крім того, ця вулиця розвантажує  центральну частину міста Надвірна, створюючи умови для об`їзду вантажним транспортом. Стан дорожнього покриття на цій вулиці є вкрай критичним і потребує не просто капітального ремонту, а фактично нового будівництва. Це 2-кілометрова ділянка дороги від перехрестя вулиць Соборної і Кармелюка до Пнівського замку в межах міста та ще декілька кілометрів за його межами. Найбільшої шкоди такий стан дороги завдає жителям вулиці Кармелюка і прилеглих вулиць, які неодноразово звертались до обласної, районної та міської влад із вимогою негайного проведення капітального ремонту.

Під час виїзної сесії міської ради на вулиці Кармелюка 6 липня ц. р. у присутності депутатів обласної, районної та міської рад, на численних нарадах у керівництва Служби автомобільних доріг,  представники САД запевнили, що найближчим часом одна з найжахливіших ділянок дороги Надвірна-Бистриця на вул. Кармелюка буде відремонтована належним чином. Мова йшла про ділянку протяжністю 1700 метрів погонних від перехрестя вулиць Соборної і Кармелюка до Пнівського замку орієнтовною площею 17-18 тис. м. кв. У свою чергу, міська рада взяла зобов’язання віднайти у бюджеті 420 тис. грн. (10% вартості робіт) на співфінансування капітального ремонту. На 9-й сесії міської ради 20 вересня ц. р. рішенням міської ради виділено дану суму повністю.

Проте сьогодні склалась зовсім протилежна ситуація до тієї, яку обговорювали на неодноразових нарадах у керівництва САД. У серпні-вересні ц. р. протягом декількох днів структурними підрозділами ДП «Івано-Франківський облавтодор» зроблено так званий «капітальний ремонт» невеликого відрізку цієї дороги з грубими порушеннями всіх будівельних норм та стандартів і до цього часу жодних зрушень у вирішенні цього питання не відбулись. На численні звернення у Службу автомобільних доріг та ДП «Івано-Франківський облавтодор», керівництво підприємств пояснюють таку ситуацію з відсутністю вагонів для перевезення інертного піщано-гравійного матеріалу. Протягом згаяного часу, коли ще дозволяли погодні умови продовжувати ремонтні роботи, вирівнюючий шар з чорного щебеню, який вкладено неякісно, вже зазнав руйнацій, з’явились нові ями та вибоїни, а на деяких ділянках дороги він взагалі розмився по обочинах і зник. Якщо б було проведено належним чином підготовчі роботи: вкладання вирівнюючого шару з чорного щебеню або бліндеру і після того відразу чистовий шар асфальту товщиною 7-8 см, то таке покриття дороги могло б служити добрий десяток років.

Власник та балансоутримувач вищевказаної дороги знехтували взятими на себе зобов’язаннями та зверненнями жителів цієї вулиці і провели роботи неналежним чином. Головне завдання всіх гілок влади – створення належних і комфортних умов проживання жителів району та міста. Тому Надвірнянська міська рада долучиться до співфінансування проведення ремонту вул. Кармелюка, яка знаходиться на території нашого міста та перебуває на балансі САД, тільки у тому випадку, якщо роботи відповідатимуть технології будівництва доріг та з відповідними гарантіями. Дане питання перебуває сьогодні на чіткому контролі в громадськості м. Надвірна та міського голови Зіновія Андрійовича, який запевняє, що кошти в сумі 420 тис. грн. будуть перераховані тільки у тому випадку, коли роботи відновляться найближчим часом із дотриманням відповідних технологій дорожнього будівництва. Хоча на даний час спостерігається протилежне.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/11/chy-bude-vidremontovano-vulytsyu-karmelyuka/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.