- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Зберегти нафтогазовидобувну галузь Прикарпаття

Posted By Модератор On 18.11.2016 @ 14:51 In Депутати за роботою | No Comments

Працівники Прикарпатського управління бурових робіт просять зберегти нафтогазовидобувну промисловість області та не допустити скорочення працівників. Профспілка Прикарпатського управління бурових робіт (УБР) просить не допустити реорганізації трьох управлінь бурових робіт України в одне з метою запобігання скороченню чисельності працівників та зменшення видобутку вуглеводнів.

Відповідне звернення профспілкової організації Прикарпатського УБР до голови НАК «Нафтогаз України», Прем’єр-міністра України та голови Івано-Франківської обласної ради, підготовлене командою «ВОЛІ», підтримали депутати Надвірнянської районної ради під час сесійного засідання 3 листопада.

На сьогодні відомо, що нове керівництво ПАТ «Укрнафта» має намір реорганізувати управління бурових робіт таким чином, що три існуючі УБР – Прикарпатське, Прилуцьке, Охтирське будуть об’єднані в одне. Працівники Прикарпатського УБР стурбовані, що таке об’єднання спричинить суттєве скорочення чисельності працівників, зменшення видобутку вуглеводнів, зменшення надходжень до місцевих бюджетів.

«Це просто знищення нафтогазової промисловості Прикарпаття. Якщо буріння нових свердловин не буде здійснюватися, то це призведе і до скорочення НГВУ в цілому на Прикарпатті», – зазначив голова профспілки, Григорій Третяк.

Він наголосив, що, навіть, якщо рішення про об’єднання трьох існуючих УБР приймуть, тобто про залишення лише однієї сервісної структурної одиниці з буріння, капремонту свердловин та наданні інших виробничих послуг, працівники Прикарпатського УБР переконані, що така структура має бути розміщена саме на базі Прикарпатського УБР, звідки починалась нафтова промисловість України.

«В Івано-Франківську, як колишньому нафтовому центрі Прикарпаття, функціонують наукові підрозділи ПАТ «Укрнафта» – НДШ, ЦНЕД, єдиний у нафтовій галузі України технічний університет нафти і газу, промислово-геофізичні організації, управління Держпраці, з якими завжди працює управління бурових робіт і вирішує виробничі питання. Крім того, Західний регіон є інвестиційно набагато привабливішим, ніж Східний», – йдеться у зверненні.

Голова депутатської фракції «ВОЛЯ» у районній раді Тетяна Пришляк зазначила, що ми вже не вберегли колись Надвірнянське управління бурових робіт, коли у 2003 році відбулось злиття Івано-Франківського, Долинського, Надвірнянського та Бориславського УБР в одне Прикарпатське. І ми бачимо, які негативні наслідки від такого злиття ми отримали. А тому зараз важливим є вжити всіх заходів, щоб не допустити чергового об’єднання УБР і головне – не допустити припинення діяльності Прикарпатського УБР.

«Прошу колег-депутатів підтримати це звернення, щоб наголосити органам державної влади та керівництву ПАТ «Укрнафта» про необхідність збереження нафтогазовидобувної промисловості у Західній Україні – збереження Прикарпаського УБР та недопущення скорочення робочих місць більше тисячі надвірнянців, долинян, бориславців», – закликала Пришляк.

Депутати одноголосно підтримали звернення Прикарпатського УБР, крім того прийняли рішення рекомендувати місцевим радам Долини, Борислава, а також радам тих населених пунктів, в яких є запаси нафти та газу, підтримати звернення Прикарпатського УБР та звернутись до органів державної влади та керівництва ПАТ «Укрнафта» з проханням зберегти нафтогазовидобувну промисловість Прикарпаття.

Нагадаємо, що Прикарпатське УБР, розташоване у м. Долина, будує свердловини на території Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської, Сумської, Полтавської і Харківської областей. Головне завдання Прикарпатського УБР – забезпечення виконання програм видобутку вуглеводнів і нарощування їх запасів, приросту запасів нафти і газу; забезпечення рентабельності виробництва; підвищення ефективності та якості виконуваних робіт за рахунок застосування нової техніки і прогресивної технології.

Тетяна ДОРОШЕНКО.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/11/zberehty-naftohazovydobuvnu-haluz-prykarpattya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.