- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Змінено порядок оформлення та обміну паспортів

Posted By Модератор On 11.11.2016 @ 16:19 In До відома краян | No Comments

Із 1 листопада діє постанова Кабінету Міністрів України № 745, якою затверджено новий Порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України. Згідно з чинним законодавством, кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

Новий порядок визначає, що паспорт виготовляють у формі ID-картки, яка містить безконтактний електронний носій. Особам, які не досягли 18-річного віку, оформляють паспорт громадянина України на 4 роки, а особам, яким випов­нилося 18 років, – на кожні наступні 10 років.

Із 1 листопада не приймають документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія (у формі книжечки). Однак, оформлений та виданий до 1 листопада паспорт громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, є чинним протягом строку, на який його видано. Тому обмінювати такі паспорти не обов’язково. Документи для оформлення (у т. ч. замість втраченого або викраденого), обміну паспорта подавати до територіальних органів та територіальних підрозділів  ДМС.

Відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 2 листопада 2016 р. за оформлення, у т. ч. замість втраченого або викраденого, обмін у зв’язку із псуттям паспорта справляють адміністративний збір у порядку і розмірах, установлених законодавством (оформлення за 20 робочих днів – 279 грн., за 10 робочих днів – 366 грн.). У разі оформлення паспорта замість втраченого або зіпсутого додатково сплачують держмито – 34 грн. Адміністративний збір справляють у разі оформлення замість втраченого або викраденого, обміну паспорта зразка 1994 року (книжечки). За оформлення паспорта вперше адміністративний збір та держмито не справляють.

Нові паспорти у формі ID-картки міститимуть таку інформацію: назва держави; документа; ім’я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в Реєстрі; номер; дати закінчення строку дії і видачі документа; найменування територіального органу або територіального підрозділу ДМС, котрий здійснив оформлення паспорта (код); реєстраційний номер облікової картки платника податків із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття; місце народження; відцифрований образ обличчя особи; відцифрований підпис особи.

Михайло РУБІНСЬКИЙ,

начальник Надвірнянського районного відділу УДМС України в області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/11/zmineno-poryadok-oformlennya-ta-obminu-pasportiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.