- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Добрі вчинки нафтовиків у День Святого Миколая

Posted By Модератор On 23.12.2016 @ 12:23 In Благодійність,Свята | No Comments

Якою б суворою, засніженою та холодною не видалась зима, її з нетерпінням чекають дорослі та малі. Відчуття радості з’являється вже з першим снігом. Адже цьогорічний грудень по-справжньому зимовий, крім того всім відомо, що цей місяць багатий на релігійні та народні свята. Український люд, готуючись до них, прикрашає свої оселі, впорядковує подвір’я. Добрі та щирі господарі готують подарунки для рідних і близьких. Люди омріюють щось приємне для себе і в глибині душі по-дитячому сподіваються на дивовижну казку. Проте маленькі дива може творити  кожен з нас.

діти [1]

У цю передсвяткову пору нафтовики Надвірнянщини з ентузіазмом підхопили волонтерську ініціативу  наліпити вареників для українських воїнів. Це стало можливим за сприянням Надвірнянської районної державної адміністрації, первинної профспілкової організації та дільниці робітничого постачання НГВУ «Надвірнанафтогаз», що забезпечили кухарів для реалізації волонтерської ініціативи салом, борошном, картоплею і тарою для транспортування готової продукції. 16 грудня із самісінького ранку шестеро майстрів кулінарної справи Євдокія Типусяк, Марія Госедло, Галина Максімко, Наталія Вовчук, Ірина Гунда та Наталія Вінтоняк під керівництвом завідувача виробництва Тетяни Лізавчук розпочали готувати гостинці воякам. Ліпили вареники з картоплею і капустою, щоб захисники України смакували їх із цибулькою та шкварками, як вдома. Працювали не тільки старанно, а й з душею – у супроводі колядок  та віншувань.

люди [2]

Поки бійці АТО твердо стоять на сторожі, малюки щиро радіють дивовижній зимовій казці. 18 грудня до будинку культури «Нафтовик» завітав Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки з виставою «Казкова подорож або друзі Святого Миколая». Крім святкового настрою, кожен маленький глядач поніс додому солодкий дарунок. Ще 2000 подарунків підсолодили життя дітлахам підшефних організацій на території населених пунктів, де проводить свою діяльність нафтогазовидобувне управління.

19 грудня на свято Миколая Чудо­творця у НГВУ «Надвірнанафтогаз» за традицією відкривали головну ялинку нафтовиків. Захід зібрав і дорослих, і малих, які згуртувались біля спеціально спорудженої сцени на подвір’ї управління. Святий Миколай прибув на свято не сам, а з цілою когортою помічників-ангелят. Вони віншували, жартували та співали, сповіщаючи про наближення Нового року та Різдва Христового.

буржуйки [3]

Із привітальним словом виступив начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз» Володимир Чуприна, який наголосив, що свято Миколая наповнює кожну оселю світлом надій і приємних сподівань, надихає людей творити добро. Тож нафтовики активно долучаються до добрих справ. Цього разу своє вміння, знання та жертовну працю у виготовлення пічок-«буржуйок» вклали електрогазозварник цеху технологічного транспорту Юрій Гуцько, працівники прокатно-ремонтної дільниці експлуатаційного обладнання Дмитро Микитюк, Ігор Терлецький та Василь Псарук, працівники цеху № 2 з видобутку нафти і газу Володимир Пилип’юк, Тарас Огерук і Тарас Ломпас, електрогазозварники цеху підтримки пластового тиску Олег Любчинський і Юрій Івасик та працівники дільниці підготовки та перекачування нафти Микола Гаврильчук і Роман Бойко. За посередництвом Голови правління благодійної організації «Надвірнянський фонд сприяння армії» Віталія Котлярова та волонтера, демобілізованого воїна АТО Євгена Криволапова, які прибули на свято, п’ять металевих обігрівальних пічок доправлять українським воїнам на східні рубежі держави.

На урочисте дійство завітав керівник апарату Надвірнянської РДА Микола Кравчук, який привітав трудовий колектив та передав щиру подяку нафтовикам від бійців Дніпропетровського зенітного-ракетного полку, побажавши й надалі залишатися небайдужими до солдатських потреб.

Під час свята провели розіграш благодійної лотереї, оскільки День Святого Миколая – це свято подарунків та добрих вчинків. Два десятки цінних призів, кошти на закупівлю яких надав профком НГВУ, знайшли своїх власників. Гроші, вилучені з продажу лотерейних квитків, спрямовані на допомогу у лікуванні важкої недуги молодої жінки, яка  не є чужою колективу  нафтогазовидобувників.

Апогеєм урочистого дійства стало засвічення  20-метрової красуні-ялинки. Шістсот метрів мерехтливих гірлянд оповили розкішні віти, а сорок прикрас-зірок додали їй особливого шарму. Тепер нафтовицька ялинка прикрашатиме не тільки територію управління, а ще й стане окрасою цілого мікрорайону на вулиці Руднєва.

На завершення заходу дзвінка коляда ангелят розлилася засніженим сквером, даруючи надію на добробут, мир та спокій.

Тетяна ГАЛЯРНИК,

інженер служби екологічної та радіаційної безпеки

НГВУ «Надвірнанафтогаз».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/12/dobri-vchynky-naftovykiv-u-den-svyatoho-mykolaya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/12/діти1.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/12/люди.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/12/буржуйки.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.