- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обов`язок – допомогти людям

Posted By Модератор On 16.12.2016 @ 12:52 In Соціальне | No Comments

Відшкодування шкоди потерпілим та надання їм медико-соціальних послуг є одним із основних завдань Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Робота відділення виконавчої дирекції Фонду у Надвірнянському  районі спрямована на якісне виконання цих завдань, підкреслила її керівник Ганна Гутин і розповіла про цьогорічну діяльність.

– Нашим обов’язком  залишається допомога людям, які зазнали виробничих травм або професійних захворювань на підприємстві. У відділенні на обліку перебуває 324 потерпілих, 232 з яких – інваліди, 66 не визнано інвалідами та 26 – утриманців.

 Потерпілим на виробництві вчасно проводимо страхові виплати, допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, а також відповідно до чинного законодавства – індексацію страхових виплат.  Вони повністю забезпечені медико-соціальними послугами, згідно із рекомендаціями та висновком МСЕК.

За 11 місяців ц. р. завдяки санаторно-курортному лікуванню оздоровилися 18 потерпілих, із них 1 інвалід із супроводом. Інваліди можуть самостійно вибирати санаторно-курортні заклади. У листопаді забезпечено протезно-ортопедичними виробами 13 інвалідів. 23 інваліди, які отримали у Фонді автомобілі, два рази на рік отримують компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування та один – на транспортне обслуговування.

Цьогоріч особи, які знаходяться на обліку у відділенні, брали активну участь у Всеукраїнській спартакіаді серед інвалідів праці «Сила духу». Команда нашого відділення протягом чотирьох років займає призові місця в обласній спартакіаді, а у 2016-му на Всеукраїнській спартакіаді Тетяна Недзведська зайняла перше місце  із бомбаскету.

Працівники відділення відвідують інвалідів у лікувальних закладах, а також інвалідів 1-ї групи за місцем їх проживання. Цього року за сприянням голови РДА Олександра Кеніза інвалідам праці надають безкоштовні перукарські послуги.

Людям, котрі часто звертаються з проблемами через виробничі травми, завжди допомагають працівники відділення, які стають і порадниками, і психологами.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/12/obovyazok-dopomohty-lyudyam/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.