- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Три сотні вихованців Слов`янського сиротинця та бійці на Світлодарській дузі вдячні за передріздвяні дарунки

Posted By Модератор On 30.12.2016 @ 12:28 In Благодійність | No Comments

22-25 грудня організовано чергову поїздку на схід України у зону АТО. Цьому передувала важка та клопітка праця з підготовки до поїздки. Тільки завдяки участі багатьох людей різного віку та статку вдалося зібрати необхідну кількість гуманітарного вантажу.

Хочу відзначити жительку села Велика Кам’янка Коломийського району, вдову Героя Майдану, Марію Ткачук, яка, незважаючи на захворювання на грип своїх дітей, разом із односельцями організувала приготування домашніх вареників і голубців та збір домашніх харчових закруток, випічки. А з яким ентузіазмом і теплотою ліпили вареники і пельмені у Ланчині працівники торгового центру «Ювілейний» разом із працівниками апарату селищної ради, бібліотеки, школи. Продавці і вчителі, бібліотекарі та офіціанти щиро і з вдячністю готували смаколики для своїх братів, синів, чоловіків, знайомих  і незнайомих, але рідних і близьких, які воюють на сході. Повагу і вдячність викликають учні та вчителі Ланчинських шкіл, котрі за лічені дні зібрали чимало продуктів, подарунків, іграшок, теплих речей. І треба було бачити очі діточок Слов`янського сиротинця на Донеччині, де перебувають понад три сотні дітей із неповних сімей та сімей переселенців, коли вони розпаковували передачу з далекого бандерівського краю від таких же юних  громадян нашої держави. Ці діти вже знають, що таке війна, як виглядає гранатомет і як смертельно свистить міна, яка летить у твою сторону. Плакат, який висить на стіні будинку в Попасній, закликає «Не кличте війну в свій дім!». Подарунки і теплі слова привітання  передали заступник голови ОДА Ярослав Паранюк, заступник голови РДА Богдан Зеленчук, начальник відділу культури РДА Олександр Зварчук, підприємець Наталія Попович із Ланчина. Транспортне забезпечення та збір організував волонтер Віталій Котляров.

фронт [1]

Від імені бійців, які захищають Вітчизну на Світлодарській дузі, дякую за організацію та координацію волонтерської поїздки обласному  військовому комісару Володимиру Ярмошуку, депутатам обласної ради від Надвірнянщини Русланові Осташуку та Юрію Голінею, головному лікарю центральної районної лікарні Сергію Ємельянчуку за медикаменти, Зарічанському сільському голові Богданові Клим`юку за теплі одіяла та подушки, головному інженеру ДП «Надвірнянський лісгосп» Іванові Кузюку, керівництву та працівникам  НГВУ «Надвірнанафтогаз» за пічки-«буржуйки», українцям із Франції за консервовану продукцію, підприємцю Іванові Микитюку із Цуцилова за постійну підтримку. А зігріватиме бійців не тільки теплий одяг, а й думка про те, що про них пам`ятають, за них переживають, їх чекають удома живими і здоровими.

Перед від’їздом додому зібрали перелік необхідних речей для бійців. Їм зараз украй потрібні пусково-зарядний пристрій для запуску санітарних автомобілів, котрі «працюють» у місцях  бойових дій, «розгрузки», клейонка, лампочки і багато, багато простих та конче необхідних речей для покращення непростого військового побуту. Звичайно, зараз постачання ЗСУ набагато краще, ніж на початку війни. Бійці забезпечені одягом, їжею, спорядженням.

І все ж, коли  будемо сідати за святкові столи, згадаймо тих, котрі забезпечують нам мирне життя, і спитаймо себе, що ми могли і що зробили для них? Підтримаймо один одного. Зараз це важливо.

Із Новим роком! З Різдвом Христовим! Слава Україні!

Василь ПОПОВИЧ,

волонтер, смт. Ланчин.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/12/try-sotni-vyhovantsiv-slovyanskoho-syrotyntsya-ta-bijtsi-na-svitlodarskij-duzi-vdyachni-za-peredrizdvyani-darunky/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2016/12/фронт.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.