- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Збережи ялинку

Posted By Модератор On 30.12.2016 @ 12:08 In Природа | No Comments

Державне підприємство «Надвірнянське лісове господарство» повідомляє жителів району про можливість законно і на вибір купити  новорічну ялинку, де підприємство заготовляє ялинки на спеціально відведених ділянках згідно з дозволеними лімітами. Заготівлю і реалізацію проводять тільки ялини европейської (смерека), а ялиця біла – під забороною заготівлі.

Ціни на новорічні ялинки у межах минулорічних: до 1 м – 45 грн.; 1,01-2 м – 50 грн.; 2,01-2,5 м – 60 грн.; 2,51-3 м – 70 грн. і більше 3 м з доплатою 50 грн. за м/п.

Для запобігання незаконній заготівлі хвойних молодняків на новорічні ялинки лісгосп  проводить природоохоронні заходи: регулярні патрулювання лісовою охороною лісових масивів, створені мобільні групи із залученням правоохоронних органів і засобів масової інформації для виявлення незаконного придбання та перевезення різного виду лісопродукції. Щоб не влаштовувати справжні полювання на любителів дармової ялинки, подаємо інформацію для роздумів, що дешевше – виписати чи вкрасти: розрахунок суми збитків до порушників застосовують згідно з «Таксою для обчислення шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням і пошкодженням дерев та чагарників до ступеня припинення росту» (Постанова КМУ № 665 від 23 липня 2008 р.) із застосуванням індексації 2016 р. За незаконне вирубування чи пошкодження до ступеня припинення росту насіннєвих і хвойних дерев віком до 41 року у грудні-січні розмір шкоди обчислюють за цією таксою, збільшеною у 3 рази.  Діаметр пня зрубаної 1-ї ялинки до 10 см: сума збитку 118,41 грн. х 3 = 355,23 грн. Мінімальна сума штрафу – 85 грн. (відповідно до КУпАП від 85 до 170 грн.), загальні мінімальні майнові стягнення – 440,23 грн.

Щоб виростити деревце для новорічної ялинки, потрібно щонайменше 10 років і уявіть собі, як кожного року знищують тисячі цих дерев. Тому задля збереження та примноження  лісового фонду, закликаємо провести акцію доброї волі «Збережи ялинку» і приєднатись до неї всіх лісокористувачів та небайдужих громадян.

Адміністрація

ДП «Надвірнянське лісове господарство».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2016/12/zberezhy-yalynku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.