- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про звернення районної ради

Posted By Модератор On 27.01.2017 @ 15:11 In У районній раді | No Comments

Рішення десятої сесії Надвірнянської районної ради сьомого скликання від 5 січня 2017 р. № 318-10/2017

Відповідно до ч. 2 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:

1. Схвалити звернення районної ради щодо створення госпітального округу з центром у м. Надвірна.

2. Надіслати звернення Прем’єр-міністру України В. Гройсману, віце-прем’єр-міністру- міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубку та в. о. міністра охорони здоров’я України У. Супрун.

3. Оприлюднити текст звернення у засобах масової інформації.

Голова районної ради  І. М. Гурмак.

Прем’єр-міністру України

В. Гройсману

Віце-прем’єр-міністру-Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Г. Зубку

В. о. міністра охорони здоров’я України

У. Супрун

Звернення

Надвірнянський район є одним з найбільших  в області  гірських районів, який має свою специфіку щодо розташування населених пунктів. Станом на сьогодні Надвірнянський район є промисловим і туристичним центром, який має хороше транспортне сполучення з Верховинським, Богородчанським районами та  населеними пунктами Яремчанської міської ради. Необхідно також зазначити, що у місті Надвірна – районному центрі – уже працюють територіальні підрозділи органів виконавчої влади, такі як Міжрайонний відділ Управління Служби Безпеки України, об’єднана Державна податкова інспекція, об’єднане управління Пенсійного фонду України, відділ поліції, місцева Прокуратура, які обслуговують територію Надвірнянського, Богородчанського районів, Яремчанської міської ради, частково Косівського та Верховинського районів. Потрібно врахувати, що на території району 32 населених пункти із 47-ми є гірськими, які знаходяться на великій відстані від Івано-Франківська, що створює додаткові незручності для їх жителів у вирішенні життєво важливих проблем.

Переконані, що місто Надвірна після проведення адміністративно-територіальної реформи повинно стати центром району, який об’єднуватиме території теперішніх Надвірнянського району, Яремчанської міської ради і частини Верховинського та Богородчанського районів.

Крім того, зараз відбувається активне обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України щодо утворення госпітальних округів. Вважаємо, що місто Надвірна має всю наявну матеріальну базу та можливості стати центром госпітального округу, який об’єднуватиме території теперішніх Надвірнянського району, Яремчанської міської ради, частини Верховинського та Богородчанського районів.

Надвірнянська центральна районна лікарня,  як базова лікувальна установа,  у даний час представлена стаціонарними та амбулаторно-поліклінічними закладами. У 2015 році у ЦРЛ проведено 1799 операцій. У Надвірнянському пологовому будинку прийнято 741 пологи. У грудні 2015 року введено в експлуатацію 2 операційні у пологовому будинку, в якому всі палати облаштовані для сумісного перебування матері та дитини.

На базі центральної районної лікарні утворено Центр нефрології та діалізу, в якому обслуговують 25 хворих із хронічною патологією нирок (ниркова недостатність) із Надвірнянського району та Яремчанського куща.

У складі Ланчинської міської лікарні функціонує відділення паліативної допомоги (ХОСПІС) на 10 ліжок, де надають допомогу хворим у термінальних стадіях захворювання. ЦРЛ Надвірнянського району, яка розміщена на центральній трасі до гірськолижного курорту «Буковель», забезпечена кваліфікованими та оперуючими лікарями – травматологами, хірургами і може бути базовою при наданні допомоги травмованим з політравмою. У ЦРЛ цілодобово функціонує реанімаційне відділення на 6 місць, яке при потребі може бути розгорнуто до 10 з наявністю ізолятора. Беручи до уваги відсутність повноцінної реанімації на базі Яремчанської міської лікарні, великої кількості відпочивальників, ЦРЛ Надвірнянського району може надавати належну ургентну та невідкладну допомогу. Враховуючи наявність комп’ютерного томографа на території ЦРЛ, на базі неврологічного відділення ЦРЛ можна формувати палати судинної неврології та палати інтенсивної терапії. В одному відділенні можна поєднати кардіологічний, ендокринологічний та гастроентерологічний профілі, тим самим оптимізувати терапевтичне відділення ЦРЛ. Надвірнянський пологовий будинок можна планувати як перинатальний центр вторинного рівня, надаючи допомогу жінкам із території Надвірнянського району, Яремчанської міської ради та частини Верховинського та Богородчанського районів.

Просимо Вас утворити госпітальний округ з центром у м.Надвірна Івано-Франківської області.

Схвалено на десятій сесії Надвірнянської районної ради

сьомого скликання 5 січня 2017 року.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/01/pro-zvernennya-rajonnoji-rady-6/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.