- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Іван Козловський: «Наше завдання – по максимуму вирішити проблемні питання»

Posted By Модератор On 03.02.2017 @ 14:54 In У районній раді | No Comments

Слово – депутатським фракціям у районній раді Згідно з Програмою висвітлення діяльності Надвірнянської районної ради продовжуємо розповіді про роботу її депутатських фракцій. Сьогодні – слово депутатській фракції політичної партії «Українське об`єднання патріотів» «УКРОП».

Іван Козловський народився 22 грудня 1990 року в селі Чорні Ослави. У 2007-му закінчив з відзнакою Чорноославську ЗОШ І-ІІІ ст., переможець районної шкільної олімпіади – фіналіст із фізики, бронзовий призер – з біології та трудового навчання. В Івано-Франківському інституті менеджменту Тернопільського національного економічного університету здобув спеціальність «облік і аудит» та освітньо-кваліфікаційний рівень магістра. У 2016-му закінчив Східноєвропейський Національний Університет ім. Лесі Українки за спеціальністю «фізичне виховання, фізична реабілітація».

Кандидат у майстри спорту з боксу, майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу. Бронзовий призер чемпіонату України з боксу «Олімпійська надія» серед спортсменів до 22 років  та ФСТ «Колос», фіналіст міжнародних турнірів із боксу пам’яті П. Мицика та В. Симчича, п’ятиразовий чемпіон України з кікбоксингу, срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу 2013 року, чемпіон Європи з кікбоксингу 2016 року.

У 2015-му обраний депутатом районної ради, секретар комісії з питань молодіжної політики, спорту, засобів масової інформації, соціального захисту населення та захисту прав учасників антитерористичної операції на сході України і членів їх сімей. Очолює Надвірнянську районну організацію політичної партії «Українське об`єднання патріотів» «УКРОП».

– Хто представляє очолювану Вами депутатську фракцію?

– Депутатська фракція «УКРОП» у районній раді складається із трьох депутатів, окрім мене, це Емільяна Ярославівна Брайляк та Володимир Михайлович Мандзюк.

Емільяна Брайляк народилася у 1978-му році у Делятині, юрисконсульт, адвокат, член постійної комісії районної ради мандатної, з питань депутатської діяльності, зв’язків з громадськістю, захисту прав людини, законності, правопорядку та децентралізації, обрана на виборчому окрузі №12 смт. Делятин.

Володимир Мандзюк народився у 1979 році у Молодкові, працює майстром житлової ремонтно-експлуатаційної дільниці НГВУ «Надвірнанафтогаз», секретар постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту та житлово-комунального господарства, обраний у в/о 23 у Молодкові.

– Які основні завдання передвиборної програми партії «Укроп» і Вашої депутатської фракції вдалося виконати, а які – ні?

– Основними завданнями для нашої політичної сили є покращення рівня життя жителів усієї України, зокрема, і Надвірнянщини. Особливої уваги надаємо розвитку спорту й інтелекту молоді. Найголовніше для нас – командна робота, працюємо і за тих кандидатів, які не зуміли  стати депутатами районної ради. Протягом 2016 року ми організували два турніри з футболу: у Перерослі – приурочили 25-ій річниці Незалежності України, а у Парищі – пам’яті футболіста Василя Чіха. У співпраці із депутатами інших фракцій вдалося зробити часткове освітлення центральних вулиць у Чорних Ославах і Молодкові. З нашої ініціативи виділено фінансову підтримку КСМК «Едельвейс» 75 тис. грн., за наполяганням депутатів обласної ради від партії «УКРОП» надали 150 тис. грн. на ремонт фасаду приміщення Чорноославської ЗОШ І-ІІІ ст. У день Святого Миколая вручили подарунки дітям із Надвірнянської школи-інтернату, також передали маленьким жителям сходу України іграшки, книжки і різні цікавинки.

– Ви вперше стали депутатом районної ради. Що можете виокремити з позитивних моментів у роботі і що потрібно удосконалити?

– Перший рік депутатської діяльності – це як перший курс в інституті. Спочатку ще не знав усіх своїх повноважень і обов’язків. Прочитав Закон України «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетний кодекс, відбулося декілька сесій, засідань постійних комісій, семінар у Києві, організований партією «Укроп», для депутатів місцевих рад, і все стало зрозумілим.

– Яких результатів Ви б хотіли досягнути під час свого депутатства?

– Я б хотів, щоб мені по-максимуму вдалося вирішити проблемні питання у Фитькові, за яким я закріплений як депутат районної ради, і рідного мого села Чорні Ослави. У Фитькові нагальними питаннями є ремонт покрівлі приміщень ФАПу і ДНЗ «Сонечко», придбання і встановлення штучного покриття спортмайданчика для міні-футболу, лагодження дороги, будівництво будинку культури, відновлення газового опалення і заміна водяного насоса у ФАПі.

У Чорних Ославах найнагальнішим є ремонт автомобільної дороги, спорудження шкільного спортивного залу, встановлення міні-футбольного майданчика із штучним покриттям і будівництво нової школи. За селом Фитьків мене закріпили рішенням районної ради у липні 2016-го. Тому, окрім надання матеріальної допомоги з депутатського фонду потребуючим жителям, решту проблемних питань мені не вдалося вирішити, бо кошти районного бюджету 2016 року уже розподілили.

– У районі численні проблеми з утилізацією твердих побутових відходів, чимало довгобудів серед шкіл і дошкільних навчальних закладів. На вашу думку, який шлях вирішення цього?

– Проблема з утиліза­цією ТПВ досить значна. Ні один населений пункт у Надвірнянщині не захоче розміщувати об`єкт з переробки чи сортування ТПВ на своїй території. Але ж сміття треба кудись вивозити, переробляти, складувати, як це роблять у світі та Європі. Тут, як на мене, є два шляхи вирішення: або зробити одне сміттєзвалище для всього району, або кожне село, селище чи місто спорудить власне.

Щодо довгобудів, тут ми мусимо працювати в єдиній команді з депутатами всіх рівнів, залучаючи кошти державного, обласного, районного і місцевого бюджетів. За самі кошти районного бюджету ми на  таке будівництво витратимо років 10-15.

– Як оцінюєте стан розвитку фізичної культури і спорту у Надвірнянщині?

– Він на досить високому рівні. Про це свідчать результати спортсменів з нашого району. Серед них – фіналіст і дворазовий призер Олімпійських ігор Роман Гонтюк, переможці і призери чемпіонатів і першостей Європи та світу із дзюдо, самбо, боксу і кікбоксингу. Таких людей чимало. З ними працюють визнані тренери Євген Боднарук, Тарас Вінтоняк, Володимир Наконечний, Віктор Григоришак і Назар Мартинюк, які докладають чимало зусиль для успіху своїх вихованців.

– З якими проблемами стикається розвиток спорту?

– Великою проблемою для ще ширшого розвитку спорту у Надвірнянщині, як і в усій Україні, є недостатнє фінансування. Районна і міська ради, райдержадміністрація, керівництво ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», багато доброчинців, для яких небайдужий розвиток спорту, підтримують фінансово, та цього не вистачає. Адже спортсменам для того, щоб завоювати призові місця на чемпіонаті світу чи  Європи, потрібно не тільки поїхати на самі змагання, а й пройти навчально-тренувальні збори, витрати на які надто суттєві.

Доволі значною проблемою є утримання дорослого спортсмена. Дитина, прийшовши у спортивну секцію, займається доти, поки не закінчить школу чи вищий навчальний заклад. А далі постає питання її працевлаштування, тренеру потрібно знайти таку роботу, щоб її можна було суміщати з тренуваннями та змаганнями. Виїзди на чемпіонати за кордон також є доволі затратними.

– Ваші думки щодо створення госпітального округу і реформи децентралізації у Надвірнянському районі?

– Для створення госпітального округу мінімальна кількість жителів у його центрі має  бути не меншою як 40 тисяч людей, і повинен він обслуговувати понад 200 тисяч жителів. Надвірна не відповідає цим вимогам, але треба враховувати, що ці норми розраховані на рівнинні території, а наш район є гірським. Згідно з ними госпітальний округ, який охоплюватиме Надвірнянський район, повинен знаходитися у Коломийщині. Автомобілям «швидкої допомоги» доведеться добиратися у віддалені гірські населені пункти. Треба докласти зусиль і створити госпітальний округ із центром у Надвірній, який охоплюватиме і терени Верховинського та Богородчанського районів і територію Яремчанської міської ради. Зрештою, 10-а сесія районної ради 5 січня ц. р. прийняла відповідне звернення з цього питання до Прем`єр-міністра України і галузевих міністерств, за котре голосувала і наша фракція.

Децентралізація – це передача повноважень від державних органів влади до органів місцевого самоврядування. Якщо ми хочемо йти в Європу, нам треба пройти цю реформу. Гальмує цей процес на сьогодні недостатня проінформованість і небажання жителів району об’єднуватися у територіальні громади. Люди порівнюють це з колгоспами, як це сталося за радянських часів. Якщо зараз не об’єднатися добровільно й отримати суттєві дотації, то рано чи пізно доведеться це зробити згідно з перспективним планом.

– Які ще плани і намітки у депутатів районної ради від фракції «Укроп» Емільяни Брайляк і Володимира Мандзюка у межах своїх виборчих округів та у межах району?

– У Володимира Мандзюка у планах на цей рік – відремонтувати у Молодкові центральну автомобільну дорогу, завершити встановлення вуличного освітлення, облаштувати лавочки для школярів на футбольному полі та сприяти організації вивезення щоквартально вуличного сміття із сільського цвинтаря на сміттєзвалище. Емільяна Брайляк прагне винайти кошти на потреби делятинців – реконструкцію водопроводу Любіжня-Делятин, добудови храму ім. Петра і Павла та жінок-мироносиць, освітлення вулиць селища і ремонту доріг.

Інформація депутатської фракції політичної партії «Українське об`єднання

патріотів – УКРОП»

у Надвірнянській

районній раді.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/02/ivan-kozlovskyj-nashe-zavdannya-po-maksymumu-vyrishyty-problemni-pytannya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.