- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Не вберегли ліс – відшкодовуйте завдані державі збитки

Posted By Модератор On 10.02.2017 @ 13:50 In Природа | No Comments

Захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища є одним із головних пріоритетів у роботі прокурора.

На сьогодні частими є випадки незаконної порубки лісу, що завдає державі непомірної шкоди. При цьому одним лише притягненням винної особи до кримінальної відповідальності робота прокурора на вказаному напрямі не обмежується. Згідно з вимогами ст. 1172 Цивільного кодексу України юридична особа відповідає за шкоду, заподіяну працівником при виконанні ним своїх трудових (службових) обов`язків. Тобто, якщо працівник підприємства лісового господарства неналежно виконував свої посадові обов`язки, що призвело до незаконних рубок лісу, збитки доцільно стягувати саме з підприємства, де останній працював.

Надвірнянська місцева прокуратура скерувала до Господарського суду області позов про стягнення 480910 грн. 53 коп. шкоди, завданої внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. Позов пред`явлений в інтересах органу місцевого самоврядування до ДП «Делятинське лісове господарство» оскільки, як встановлено судом, майстер лісу цього підприємства вчинив дії, які виразилися у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні ним своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Звертаю увагу на невідворотність покарання за спричинення збитків навколишньому природному середовищу та закликаю дотримуватися вимог чинного законодавства при здійсненні діяльності щодо рубок лісу та належної охорони лісових ресурсів уповноваженими на те особами.

Світлана МАРЧУК,

прокурор Надвірнянської

місцевої прокуратури.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/02/ne-vberehly-lis-vidshkodovujte-zavdani-derzhavi-zbytky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.