- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Паїсій – новий єпископ УПЦ КП

Posted By Модератор On 03.02.2017 @ 14:16 In Духовність | No Comments

29 січня у столичному Володимирському кафедральному соборі Української православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив служіння Божественної літургії, під час якої звершено хіротонію на єпископа Житомирського і Овруцького архімандрита Паїсія (Кухарчука), якого рішенням Священного Синоду від 22 січня призначено керуючим Житомирською єпархією.

За богослужінням Його Святості співслужили Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Ізяслав (Карга), єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Васильківський Лаврентій та духовенство кафедрального собору.

Перед початком літургії наречений на єпископа архімандрит Паїсій склав сповідання православної віри. Після відпусту Святійший Патріарх виголосив повчальне слово, в якому відзначив, що «Серед нас є чимало єпископів, які бачать в єпископстві тільки славу, владу і земне благополуччя. Такі єпископи, маючи затьмарений розум, не бачать єпископських обов’язків. Вони забувають слова Христа Спасителя: «Хто з Вас хоче бути першим, той повинен бути рабом». Вони не розуміють, що єпископ, насамперед, повинен благоговійно звершувати богослужіння, пам’ятаючи, що він силою благодаті Святого Духа звершує невимовне таїнство перетворення хліба і вина в Тіло і Кров Христову».

Паїсій [1]

Патріарх Філарет вручив владиці Паїсію символ архіпастирського служіння – єпископський жезл, після чого нововисвячений єпископ подав народу своє перше архієрейське благословення.

Єпископ Паїсій – Кухарчук Володимир Петрович народився 11 лютого 1984 року в с. Уїздці Здолбунівського району Рівненської області у християнській сім’ї. Навчався у Рівненській духовній семінарії, був послушником Свято-Георгіївського чоловічого монастиря с. Пляшева (Козацькі Могили). У Покровському кафедральному соборі м. Рівного, у нижньому (цокольному) храмі «всіх святих землі Волинської» пострижений у читця. Із 2005 р. продовжував здобувати вищу духовну освіту в Івано-Франківському богословському інституті УПЦ Київського Патріархату, здобувши дипломи бакалавра філософії (релігієзнавство) і магістра богослів’я. Навчався у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича, отримавши диплом спеціаліста-викладача філософсько-релігієзнавчих дисциплін. 30 листопада 2008 р. у Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі, у Борисо-Глібському храмі пострижений у ченці з іменем Паїсій на честь прп. Паїсія Величковського (28 листопада). Рукоположений у сан ієродиякона та пресвітера (ієромонаха). Призначений намісником Манявського-Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря.

Працював у Манявському навчально-виховному комплексі (НВК) учителем християнської етики. Із 2010 по 2013 рр. – проректор з виховної роботи Івано- Франківського богословського інституту. 3 липня 2011 р. возведений у сан ігумена. Нагороджений хрестом з прикрасами та медаллю свв. прпп. Іова та Феодосія Манявських. 27 вересня 2014 р. возведений у сан архімандрита.

Торік у квітні прийнятий у штат Львівської єпархії та зарахований до числа братії Свято-Іоано-Золотоустівського чоловічого монастиря м. Львова, призначений викладачем та помічником інспектора Львівської православної богословської академії.

Із 2016 року зарахований до аспірантури Чернівецького Національного університету ім. Юрія Федьковича. 15 грудня 2016 р. із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та за власним проханням переведений у штат Київської єпархії та зарахований до числа братії Києво-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря.

За матеріалами сайту УПЦ КП.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/02/pajisij-novyj-jepyskop-upts-kp/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/02/Паїсій.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.