- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обласна рада вимагає від керівництва держави мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні

Posted By Модератор On 17.03.2017 @ 13:43 In Влада,Громадськість | No Comments

Обласна рада звернулася до керівництва держави з вимогою мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні. Таке рішення прикарпатські обранці прийняли на позачерговому засіданні 14-ї сесії обласної ради 14 березня. Його проведення ініціював голова обласної ради Олександр Сич.

«Вчора, 13 березня, у спосіб силового розгону була припинена блокада торгівлі з окупованими територіями України. Під час цього заарештовано багато активістів блокади. У знак протесту в цілому ряді міст України, у т. ч. і в Івано-Франківську, у нічний час були організовані акції протесту проти такого кроку силових структур. У порозумінні з Прикарпатським штабом визволення учасників блокади ОРДЛО, створеного під час цієї акції, ми прийняли рішення, що сьогодні буде проведена позачергова сесія обласної ради, на якій будуть розглянуті озвучені активістами вимоги до державної влади», – мотивував Олександр Сич.

Пленарне засідання відбулося на площі перед адміністративним будинком, де представники Прикарпатського штабу визволення учасників блокади ОРДЛО організували народне віче.

До порядку денного позачергової сесії прикарпатські обранці включили одне питання – «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні». «Виражаючи волю виборців Прикарпаття та громадських активістів, які утворили Прикарпатський штаб визволення учасників блокади ОРДЛО, вимагаємо: звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу; закрити кримінальні провадження проти учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу; звільнити із займаних посад Міністра внутрішніх справ А. Авакова, заступника голови Національної поліції України В. Аброськіна; визнати законодавчо російську агресію проти України війною та прийняти закон про тимчасово окуповану територію України», – йдеться у тексті звернення.

Під час обговорення цього питання представники усіх депутатських фракцій в обласній раді висловилися на підтримку звернення та засудили силовий розгін учасників блокади торгівлі з окупованими територіями. Припинити переслідування блокувальників у своїх виступах також закликали Прикарпатський штаб визволення учасників блокади ОРДЛО та обласна Спілка учасників АТО.

Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні, підтримали 60 присутніх депутатів обласної ради, один утримався.

Прес-служба Івано-Франківської обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/03/oblasna-rada-vymahaje-vid-kerivnytstva-derzhavy-myrnoho-vrehulyuvannya-suspilno-politychnoji-sytuatsiji-v-ukrajini/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.