- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Турбота про пернатих

Posted By Модератор On 31.03.2017 @ 15:46 In Природа | No Comments

Весна-«красна» чудова пора для всього живого. З її приходом у природі відбувається процес відтворення всякої живинки. Повертаються наші пернаті мандрівники, для яких ми уже заздалегідь заготували так звані кватирки, адже із 21 березня, за старим звичаєм, розпочався місяць птахів.

лісгосп [1]

Про роль існування у природі пернатих можна дуже багато говорити, однак  надзвичайний інтерес людей до птахів пояснюється ще й насамперед тим, що вони знищують багато шкідників сільського та  лісового господарств. Комахи розмножуються з величезною швидкістю. Коли їх багато, вони можуть цілком знищити врожай на великій площі або погубити великі лісові масиви. Охорона і приваблювання птахів є дуже ефективним способом боротьби зі шкідниками.

До таких природоохоронних заходів працівники нашого лісгоспу готові кожного року. Встановлення штучних гніздувань (шпаківень) – це заходи, які відносяться до біологічних  методів боротьби зі шкідниками лісу і встановлюють їх щовесни по кілька десятків штук у кожному із лісництв. Зокрема, на сьогодні вдячності заслуговують працівники лісової охорони Довжинецького лісництва, котрі із залученням учнів Бистрицького шкільного лісництва  виготовили більше 40 шпаківень і на початку березня встановили їх у місцях постійного перебування птахів – на території контори  лісництва, школи та  лісових узліссях.

Адміністрація

ДП «Надвірнянський лісгосп».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/03/turbota-pro-pernatyh/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/03/лісгосп.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.