- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вирішила колегія

Posted By Модератор On 14.04.2017 @ 11:20 In У райдержадміністрації | No Comments

Минулої п`ятниці на засіданні колегії райдержадміністрації під керівництвом голови РДА Олександра Кеніза за участі очільника районної ради Івана Гурмака, заступників голови РДА Івана Тодорука, Богдана Зеленчука та інших її членів першим розглядали питання про епідситуацію щодо захворювання на туберкульоз у Надвірнянському районі та виконання заходів регіональної Програми протидії цьому захворюванню у 2016 році.

Конкретну інформацію з цього важливого питання надав головний лікар ЦРЛ Сергій Ємельянчук, констатуючи, зокрема, торічне зниження на 30 випадків на всі форми туберкульозу порівняно із 2015 роком. Однак, це не є підставою для оптимізму, тому що не гарантує невиявлених фактів.

Торічний районний показник цього захворювання на 100 тисяч жителів – 46,7, по області – 52, по Україні – 54,7. У структурі хворих 40,7 відсотків – непрацюючі працездатного віку, 25,9 відсотка – особи пенсійного віку, 7,4 відс. – діти. У 2016 р. померли 4 особи від сухот (10 – у 2015 р.).

Члени колегії обговорили не тільки представлену обширну інформацію про епідситуацію, а й про заходи протидії туберкульозу. У 2016-му на ці заходи запланували 365 тис. грн., з яких 320 тис. грн. спрямовано для придбання туберкуліну для проведення раннього виявлення туберкульозної інфекції у дітей. Ще майже 142 тис. грн. виділено додатково на придбання туберкуліну.

Не меншої уваги надала колегія організаційним заходам і вирішила: довідку головного лікаря ЦРЛ Сергія Ємельянчука взяти до уваги; рекомендувати начальнику відділу освіти РДА Степанові Северилову, директорам навчальних закладів контролювати стан проходження профілактичних медичних оглядів працівниками закладів освіти та учнями; селищним і сільським головам сприяти в організації профілактичних оглядів осіб з групи ризику та контактних осіб тощо. Конкретні доручення дані керівникам підрозділів РДА й інших служб щодо скерування на флюорографічне обстеження як осіб із групи ризику, так і працівників.

Із двох наступних питань порядку денного – про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2016 р. та про стан виконавської дисципліни у роботі із документами 2016-го – доповідав керівник апарату РДА Микола Кравчук. Обидві довідки члени колегії взяли до відома і затвердили рекомендації для вироблення чіткого алгоритму дій.

Керівництво району привітало і представило присутнім Олега Олійника, новопризначеного генерального директора ОКП «Івано-Франківськагроліс», який доповів про сучасну діяльність підприємства і поділився планами на перспективу. Висловив також сподівання, що з допомогою влади і громади призначать ефективного керівника Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу. Можливо, кандидатуру на цю посаду визначать конкурсним шляхом.

Присутні на засіданні колегії сільські і селищні голови порушили і декілька інших питань, зокрема, щодо виконання Урядової програми «Доступні ліки». Заступник голови РДА Богдан Зеленчук запевнив, що у нашому районі триває підготовка до реалізації цієї програми після Великодних свят. Чіткий механізм її реалізації оприлюднять у районних ЗМІ.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/04/vyrishyla-kolehiya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.