- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Звернення Надвірнянської міської ради

Posted By Модератор On 07.04.2017 @ 14:36 In У міській раді | No Comments

до керівництва держави про скасування абонплати за підключення до системи газопостачання та відставку складу НКРЕКП в зв’язку із прийнятими необґрунтованими рішеннями щодо підвищення тарифів на  електроенергію та природний газ.

Президенту України

п. П. О. Порошенку

Прем’єр-міністру України

п. В. Б. Гройсману

Голові Верховної Ради України

п. А. В. Парубію

Шановний Петре Олексійовичу!

Шановний Володимире Борисовичу!

Шановний Андрію Володимировичу!

Надвірнянська міська рада, представляючи інтереси громади м.Надвірна, обурена черговим прийняттям антинародного рішення Національною комісією, котра здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яке передбачає додаткову плату за приєднання споживачів до системи газопостачання. Згідно з постановою НКРЕКП від 28 березня 2017 р. №348, починаючи із квітня, щомісяця споживачі сплачуватимуть абонентську плату за приєднання до газових мереж незалежно від фактичного обсягу споживання. Окрім того, на вказану оплату не поширюватиметься субсидія чи будь-які інші пільги. Це рішення болюче вдарить, насамперед, по простих громадянах, які і так платять за газ за завищеними цінами.  Цинізм даної постанови полягає ще й у тому, що в більшості домоволодінь люди за власний кошт будували газові мережі, які згодом були взяті на баланс облгазів і приватизовані.

НКРЕКП, діючи в інтересах олігархів, яким і належать облгази та енергетичні підприємства, перейшовши межу здорового глузду, накинули на українців черговий тарифний зашморг. Олігархи, не бажаючи втрачати надприбутків, вигадали ще один щомісячний здирницький платіж, завдяки якому у свої кишені отримають додатково близько 15 мільярдів гривень. У той час, коли пересічні українці вже перейшли межу зубожіння, олігархи продовжують багатіти.

Варто зазначити, що це – не перше рішення НКРЕКП, яке захищає винятково окремі  бізнес-інтереси за рахунок суспільного добробуту. Так, постанова №3141 передбачає зростання у 2,4 рази коефіцієнта до тарифу на електроенергію, яка використовується для вуличного освітлення, а згідно з постановою №2210 та №2358 вартість електроенергії, яка використовується для зовнішнього освітлення, з 01.01.2017 року розраховується за єдиним роздрібним тарифом, прирівняним до ринкового, який застосовується для промислових підприємств, бюджетних установ та інших споживачів, і становить 2,43 грн. за 1 кВт., тобто збільшилась фактично в 5 разів у порівнянні із січнем 2016 року. Це призвело до додаткового навантаження на місцеві бюджети. Деякі населені пункти, не в змозі винайти додаткових коштів, взагалі можуть відмовитись від вуличного освітлення, і, як наслідок, погіршиться криміногенна ситуація, зросте злочинність та соціальна напруга у суспільстві. Міста і села можуть поринути у пітьму.

Штампування НКРЕКП антинародних постанов протягом останніх 2-х років дає змогу олігархам Дмитру Фірташу, Костянтину Григоришину, Сергію Льовочкіну та Ігорю Суркісу вимивати мільярди гривень у свої кишені з місцевих бюджетів, які можуть бути направлені на соціально-економічний розвиток міст і сіл. «Фінальним акордом» у розгортанні справжньої економічної війни проти українців стала постанова НКРЕКП щодо встановлення додаткової плати за приєднання споживачів до системи газопостачання.НКРЕКП, яка замість того, щоб виконувати функцію незалежного державного колегіального регулятора енергетичного сектору, продовжує гнобити український народ, легалізовуючи  корупційні схеми в енергетичній сфері України та застосовуючи нові способи грабунку пересічних українців задля збагачення «енергетичних» олігархів.

Враховуючи вищевказану ситуацію,  звертаємося до Вас з вимогами:

-  вжити заходів щодо негайного скасування постанови НКРЕКП №348 від 28 березня 2017 р. про встановлення абонентської плати за підключення до системи газопостачання, а також встановити економічно обґрунтовану ціну на природний газ;

- вжити заходів щодо скасування постанови НКРЕКП №2358 від 23 грудня 2016 р. про підвищення вартості електроенергії, яка використовується для вуличного освітлення, та прийняття нової постанови про диференціювання за годинами доби тарифів на електроенергію, яка використовується для зовнішнього освітлення;

- вжити заходів щодо скасування постанови НКРЕКП №148 від 31 січня 2017 р. про затвердження величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік, якою передбачається підвищення в 6 разів ставок підключення для об’єктів енергетики потужністю від 160 кВт до 5 МВт;

- звільнити із займаної посади голову НКРЕКП Вовка Д. В., котрий представляє винятково інтереси олігархів;

- переформатувати діючий склад НКРЕКП у зв’язку із непрозорістю прийняття необґрунтованих антинародних рішень;

- доручити Генеральній прокуратурі України та Національному антикорупційному бюро України провести розслідування діяльності НКРЕКП та за результатами притягнути голову та склад комісії до відповідальності.

Звернення підтримане на 15-й позачерговій сесії

Надвірнянської міської ради від 5 квітня 2017 р.

(рішення № 601-15/2017).


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/04/zvernennya-nadvirnyanskoji-miskoji-rady/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.