- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У неділю Мироносиць славили Христа

Posted By Модератор On 05.05.2017 @ 12:01 In Духовність | No Comments

Третя неділя після Великодня присвячена пам’яті святих жінок-мироносиць. Цього дня Церква нагадала нам події на Голгофі біля хреста, з якого зняли бездиханне Ісусове тіло і підготували до миропомазання. Його мали здійснити жінки, які настільки були віддані Господові, що, не злякавшись можливих переслідувань, придбали ароматне миро і прибули до гробу, де ангел їм першим сповістив про Воскресіння Христа.

Ці жінки-мироносиці для всіх нас є прикладом жертовної любові. Тому саме минулої неділі, приуроченій їхній пам’яті, народний фольклорно-етнографічний колектив «Біла криниця» із Чорних Ослав під керівництвом відомого збирача фольклору Ганни Крайлюк організував Великодні гаївки біля сільського клубу.

Талановиті учасники колективу Галина Горішна, Явдокія Жолобчук, Олена Козьмин, Василина Козьмин, Марія Поварчук разом з односельчанами возвеличували Ісуса Христа, виконуючи як суто місцеві гаївки, так і загальновідомі у нашому краї.

Прославляли також прихід Весни як уособлення радості від оживання природи, добрих сподівань на щасливу долю України і рідного села, водили хороводи, діти забавлялися іграми. А завершили поширеною улюбленою гаївкою «Ой, на горі жито, жито,//на долині овес// Як задзвонять усі дзвони,//Скажуть «Христос Воскрес!».

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/05/u-nedilyu-myronosyts-slavyly-hrysta/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.