- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Затверджено перелік товарів

Posted By Модератор On 19.05.2017 @ 12:30 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Із 8 травня набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 6 березня 2017 р. №231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, у цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій», якою затверджено відповідний Перелік груп.

Усі суб’єкти господарювання (юридичні та фізичні особи), котрі реалізують технічно складні побутові товари, повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій, у т. ч. фізичні особи-підприємці, які працюють за спрощеною системою оподаткування 1, 2 та 3 груп, тобто включно з тими підприємцями, котрі торгують такими товарами на ринках. Із повним Переліком товарів можна ознайомитися на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua [1]).

1 липня закінчується формування нового Реєстру

Згідно зі змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 р. № 195 до Постанови КМУ від 13 липня 2016 р. №440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» 1 липня 2017 р.  закінчується термін  формування нового Реєстру неприбуткових установ  та організацій.

Із метою включення до нього неприбуткові організації зобов’язані привести свої установчі документи у відповідність із вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового Кодексу України, та надати копії таких документів контро­люючому органу, на обліку, в якому вони знаходяться.

Відповідно, ті неприбуткові організації, які не привели свої установчі документи у відповідність та не надали їх копії контро­люючому органу, виключать із Реєстру неприбуткових організацій після 1 липня 2017-го, а релігійні організації – після 1 січня 2018-го.

Надвірнянська ОДПІ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/05/zatverdzheno-perelik-tovariv/

URLs in this post:

[1] www.sfs.gov.ua: http://www.sfs.gov.ua/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.