- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Особливі таланти особливих дітей

Posted By Модератор On 02.06.2017 @ 13:35 In Світ дитинства | No Comments

Фестиваль «Ти – не один» створений для того, щоб діти з особливими потребами могли показати свої співочі, декламаційні, хореографічні таланти, власні витвори. Ініціаторами проведення такого заходу, як і зазвичай, виступив відділ освіти РДА за підтримки численних благодійників.

особливі [1]

З найщирішими словами вдячності та підтримки до дітей звернулися голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови РДА Богдан Зеленчук, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, начальник відділу освіти РДА, депутат районної ради Степан Северилов та помічник народного депутата України Юрія Дерев’янка Ольга Гладиш. Богдан Зеленчук, зокрема відзначив, що вони повсякчасно спільно із районною радою допомагають і сприяють таким діточкам. – Нещодавно прийняли Закон № 6437 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг». Він передбачає закріплення права на освіту осіб з особливими освітніми потребами і надання їм можливості навчання в усіх навчальних закладах, у тому числі безоплатно в державних і комунальних, незалежно від «встановлення інвалідності». Іван Гурмак, зокрема, зупинився на тому аспекті, що діти є квітами життя і ми їх повинні повсякчасно підтримувати та розуміти. Завдяки районній цільовій програмі із розвитку місцевого самоврядування Алла Музичко, Надія Зеленська, Ангеліна Максим`юк, Володимир Римарук, Вероніка Клим`юк, Олександр Голіней, Віра Гресько, Володимир Михайлюк, Михайло Вацик і Тетяна Данилюк отримали матеріальну допомогу по одній тисячі гривень.

Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович промовив, що ми повинні дати змогу особливим дітям знайти себе у всіх сферах життя. – Знаємо, що існують труднощі й перешкоди, та ми повинні їх спільно долати. Ольга Гладиш передала найщиріші слова вдячності дітям, їхнім батькам, учителям і відділу освіти РДА від народного депутата України Юрія Дерев’янка та вручила матеріальну допомогу.

особдіти [2]

Подивували своїми талантами і надзвичайно зворушливими виступами Сніжана Дідик, Іванна Христан, Катерина Дмитрук, Назар Іванишак, Анастасія Пилка, Юліана Амброзяк, Квітослава Урбанович, Віталій Андріїв, Анна-Марія Мисливчук, Марта Гачек, Андрій Попович, Анна Герелюк, Марія Білоус, Дмитро Пунь, Віра Бас, Віктор Даниш, Максиміліан Ткач, Андрій Петруняк, Олена Дубіщак, сонячні танцюристки Софія Савчук, Катерина Ногіна, Аліна Гордійчук, Юлія Шевчук та Віра Олєйнікова. Свої малюнки, вироби із дерева і бісеру продемонстрували Степан Андріїв, Сніжана Сабадаш, Віктор Даниш, Василь Мельничук, Марія Менюк, Максиміліан Ткач, Софія Савчук, Катерина Ногіна, Аліна Гордійчук, Володимир Михайлюк, Анна Герелюк та Юліана Амброзяк. Кожний з них отримав подарунок та грошову премію розміром 500 гривень, а присутні від відділу молоді та спорту РДА – горнятко і книжечку.

Благодійні внески перерахували управління державного казначейства, управління ЖКГ та архітектури РДА, відділення ФСС від нещасних випадків, управління економіки РДА, управління Держпродспоживслужби, служба у справах дітей РДА, управління соціального захисту населення РДА, ДРАЦС, ЦНАП, виконавча служба, Бюро правової допомоги, відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз», міська рада, ОДПІ, дитяча лікарня, районна рада, райцентр зайнятості, філія Надвірнянський РЕМ, відділ культури РДА, газета «Народна Воля», відділ Держгеокадастру, управління Пенсійного фонду, РДА, центральна районна лікарня, РЦСССДМ, відділ поліції та шкільні установи району.

Пам’ятаймо, ці діти особливі та сильні, та воно потребують нашої підтримки та уваги. Частинка тієї благодійної допомоги, душевного тепла обов’язково повернеться до нас. Фестиваль «Ти – не один» вкотре довів свою вагому значимість і багатогранність, даруючи увагу та наснагу для цих особливих учнів.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/osoblyvi-talanty-osoblyvyh-ditej/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/06/особливі.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/06/особдіти1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.