- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Подолання наслідків негоди у Делятині під контролем районної комісії і владних структур

Posted By Модератор On 09.06.2017 @ 12:35 In Новини,Стихія | No Comments

7 червня у райдержадміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови РДА Богдана Зеленчука за участі членів комісії, керівників право­охоронних органів, Делятинського селищного голови Петра Якимця.

Причиною скликання цього позачергового засідання комісії стало підтоплення житлових будинків та господарських угідь внаслідок проходження сильної грози.

6 червня о 19-й год. 10 хв. на ПЗЧ ДПРЧ-11 м. Надвірна повідомили про підтоплення житлових будинків у Делятині на вулицях Лесі Українки, Ковпака, Луги та 16 Липня. До місця події прибули МОГ Надвірнянського РВ УДСНС в області І відділення ДПРЧ-11 м. Надвірна УДСНС в області, ДПРП смт. Делятин УДСНС в області. О 19-й год. 55 хв. оголошено «Збір-аварія» для Надвірнянського гарнізону. Встановлено, що внаслідок сильної грози підтоплено: 42 житлових будинки; 6 підвальних приміщень; 5,2 га с/г угідь; 34 криниці; залізнична вітка на перегоні Надвірна-Делятин (50 км та 52 км).

Внаслідок грози тимчасово знеструмлено 140 житлових будинків, з них – 80 у Делятині та 60  – у Заріччі. Затримано рух пасажирського поїзда № 605 Львів – Рахів на 55 хв.

Працівники Надвірнянського РВ УДСНС в області обстежили згадані вулиці та допомогли у викачуванні майже 300 м. куб. води із 4-х підвальних приміщень житлових будинків. Усього до ліквідації наслідків грози задіяли 27 працівників ДСНС та 5 одиниць техніки, 24 місцеві жителі. Травмованих не виявлено.

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила: організувати стабільну роботу системи життєзабезпечення, негайного вжиття заходів щодо оперативного реагування на всі загрози й ускладнення, що можуть бути викликані погіршенням погодних умов; забезпечити готовність до застосування наявних сил та засобів для реагування на надзвичайні ситуації; посилити моніторинг обстановки в зоні відповідальності та забезпечити оперативне реагування на загрози, події і надзвичайні ситуації. Спільно з органами виконавчої влади вжити заходів щодо забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов. У разі ускладнення оперативної обстановки доповідати негайно голові районної райдержадміністрації Олександру Кенізу; провести інструктажі особових складів щодо дотримання заходів безпеки при виконанні завдань за призначенням у складних погодних умовах.

Р.S. Як уточнив Делятинський селищний голова Петро Якимець, це –  попередня інформація. Про цілісну картину наслідків стихії можна буде говорити після складання актів обстеження людських осель.

Позавчора, 7 червня, до селищного голови із заявами про затоплення будинків, сільськогосподарських угідь вже звернулися 60 жителів Делятина. Висока червнева вода підтопила і криниці. Того ж дня у селі працювали районні фахівці Держпродспоживслужби. Саме велику масу води Петро Якимець вважає однією з причин підтоплення.

За станом на 8 червня у Делятині продовжували ліквідовувати наслідки стихії й аналізувати об`єми завданих природою збитків.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/podolannya-naslidkiv-nehody-u-delyatyni-pid-kontrolem-rajonnoji-komisiji-i-vladnyh-struktur/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.