- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Рішення Надвірнянської районної ради сьомого скликання (тринадцята сесія) від 8 червня 2017 року

Posted By Модератор On 16.06.2017 @ 11:41 In У районній раді | No Comments

Про звернення районної ради

Відповідно до частини

2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення районної ради щодо незабезпеченості видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ району на 2017 рік (текст звернення додається).

2. Звернення надіслати Кабінету Міністрів України, народному депутату України Ю. Дерев’янку, Івано-Франківській обласній раді, Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

3. Оприлюднити текст звернення в засобах масової інформації.

Іван ГУРМАК,

голова районної ради.

Кабінет Міністрів України

Народному депутату України

Ю. Дерев’янку

Івано-Франківська обласна рада

Івано-Франківська

обласна державна адміністрація

ЗВЕРНЕННЯ

Надвірнянська районна рада вкрай стурбована ситуацією, що виникла в результаті незабезпеченості видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ району на 2017 рік.

Понад 85 відсотків загального обсягу призначень бюджетних установ на 2017 рік  складають видатки  на заробітну плату, що ускладнює механізми оперативного вирішення проблемних питань соціального характеру шляхом перерозподілу інших видатків.

Особливо гостро це відчувається в установах охорони здоров’я та освіти, які відповідно до чинного законодавства повністю фінансуються за рахунок цільових субвенцій та додаткових дотацій з державного бюджету та напряму залежать від рівномірності надходжень коштів медичної субвенції та додаткової дотації з  державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

У Надвірнянському районі постійно вживають заходів з енергозбереження, завдяки яким досягнуто значної економії коштів. Зокрема, за рахунок переведення установ району на альтернативні види палива (у тому числі із залученням зовнішніх інвестицій) вдалося зекономити 1782,8 тис.  грн., а за рахунок інших заходів – 2345,6 тис. грн. Вказані кошти спрямували на оплату праці працівників бюджетних установ району.

Крім того рішенням районної ради від 08.06.2017 року перевиконання районного бюджету за підсумками I кварталу спрямовано 4520,0 тис грн. на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ району.

Обсяг доведеної освітньої, медичної субвенцій та додаткової дотації з державного бюджету для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ Надвірнянського району на 2017 рік не забезпечує у повному обсязі асигнуваннями на заробітну плату. Дана незабезпеченість до кінця поточного року складає 31849,8 тис. грн. Крім того, бюджетні установи району не в повному обсязі забезпечені коштами на оплату тепло-енергоносіїв. Така незабезпеченість складає  4013,4 тис. грн.

Виходячи з наведеного, з метою недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ

ПРОСИМО

- переглянути показники Державного бюджету України в частині збільшення передбачених на 2017 рік обсягів медичної субвенції та додаткової дотації з  державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я, з метою забезпечення виплати заробітної плати у встановлені законодавством терміни, скоригувати помісячні обсяги субвенцій та дотацій;

- збільшити міжбюджетні трансферти з державного бюджету місцевому бюджету Надвірнянського району на фінансування видатків з оплати праці працівників бюджетних установ  у сумі 31849,8 тис. грн. та  оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 4013,4 тис. грн.

Сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку у вирішенні даного звернення.

Схвалено на тринадцятій сесії Надвірнянської районної ради

сьомого скликання 8 червня 2017 року (рішення № 388-13/2017).

Про підтримку звернення адміністрації та профспілкового комітету нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта»

Розглянувши звернення адміністрації та профспілкового комітету нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», відповідно до частини 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна рада

ВИРІШИЛА:

Підтримати звернення адміністрації та профспілкового комітету нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо протиправної діяльності Державної служби геології та надр України (звернення додається).

Іван ГУРМАК,

голова районної ради.

ЗВЕРНЕННЯ

адміністрації та

профспілкового комітету

нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз»

ПАТ «Укрнафта» до Президента України Петра Порошенка,

Прем’єр-міністра України

Володимира Гройсмана,

Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо протиправної діяльності Державної служби

геології та надр України

м. Надвірна

01.06.2017 року

Трудовий колектив НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», який забезпечує експлуатацію 13 родовищ вуглеводнів у Івано-Франківській та Чернівецькій областях, надзвичайно занепокоєний протиправною діяльністю Державної служби геології та надр України (надалі – Держгеонадра) у відношенні до однієї з найбільших нафтових компаній України – ПАТ «Укрнафта».

Адже, як встановив суд, саме з вини Держгеонадр впродовж 1 року та 9 місяців не експлуатувалось Битків-Бабченське нафтогазоконденсатне родовище на території Надвірнянського району Івано-Франківської області, чим завдані мільйонні збитки Україні.

 Водночас і сьогодні Держгеонадра продовжує свою згубну для держави практику протиправної відмови ПАТ «Укрнафта» в наданні спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

 Підтвердженням цього є те, що Держгеонадра відмовляється продовжити дії спеціальних дозволів на видобуток нафти і газу на Анастасіївському, Рибальському, Артихівському, Південно-Панасіївському, Коліївському, Липоводолинському, Заводівському, Коржівському та Качанівському родовищах, посилаючись на податковий борг ПАТ «Укрнафта». Одне з них – Заводівське вже зупинено. Зупинка решти вже до кінця цього року зменшить видобуток нафти і газу товариством як мінімум на 20%, нафтова компанія недоотримає 4,2 млрд. грн. доходу в рік, а щорічні втрати держави складуть: 1,45 млрд. грн. рентних платежів, не враховуючи інших податків; невидобутих 334 тисячі тонн нафти і конденсату та 254,5 млн. м3 газу. Сотні робочих місць будуть скорочені.

Проблема ускладнюється ще і тим, що зупинення видобутку вуглеводнів, окрім втрат для Держбюджету, дезорганізації діяльності ПАТ «Укрнафта», призведе до небезпеки виникнення аварійних ситуацій на виробництві та екологічного забруднення довкілля, а також припинення газопостачання мешканцям багатьох населених пунктів.

На наше переконання антинародна діяльність Держгеонадр суперечить задекларованим керівництвом країни стратегічним цілям щодо стабілізації функціонування паливно-енергетичного комплексу, нарощування власного видобутку вуглеводнів, зменшення залежності від зовнішніх чинників, а також політиці держави у сфері забезпечення трудових прав громадян, недопущення згортання виробничих потужностей нафтопромислових районів, погіршення екологічної ситуації в регіонах тощо.

Адміністрація та профспілковий комітет НГВУ «Надвірнанафтогаз» переконані, що зупинення або відмова в наданні Державною службою геології та надр України спеціальних дозволів на користування надрами в нинішніх умовах є щонайменше злочинним кроком, який беззаперечно спричинить негативні наслідки для ПАТ «Укрнафта», як окремого суб’єкта господарювання, та для трудівників – нафтовиків, котрі сумлінно та віддано щодня виконують свої обов’язки, забезпечуючи видобуток вуглеводнів.

Враховуючи вищезазначене, адміністрація та профком НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» підтримують трудові колективи структурних одиниць ПАТ «Укрнафта» у їхній боротьбі з протиправною діяльністю Держгеонадр.

Вимагаємо від Вас, шановні керівники держави, розглянути наше звернення та вжити невідкладних заходів у припиненні згубної діяльності Державної служби геології та надр України щодо не продовження дії спеціальних дозволів ПАТ «Укрнафта» на користування надрами.

Ми переконані, що у Ваших силах створити умови для ефективної роботи ПАТ «Укрнафта» та перешкодити реалізації сценарію зупинення роботи однієї з найбільших нафтових компаній України.

Ми впевнені, що Ви ухвалите правильне рішення, яке відповідатиме інтересам нафтовиків, їх сімей та українського народу.

Слава Україні!

Звернення схвалено на спільному засіданні адміністрації та профкому НГВУ «Надвірнанафтогаз» 01.06.2017 року.

Звернення підтримано на тринадцятій сесії Надвірнянської районної ради

сьомого скликання 8 червня 2017 року (рішення № 362-13/2017).

Про звернення районної ради

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення до Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України (додається).

2. Звернення надіслати до Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України.

3. Звернення опублікувати в газеті «Народній волі», розмістити на веб сайті районної ради та оприлюднити в інших засобах масової інформації району.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови районної ради І. Писклинця.

Іван ГУРМАК,

голова районної ради.

Президенту України

П. Порошенку

Голові Верховної Ради України

А. Парубію

Прем’єр-міністру України

В. Гройсману

ЗВЕРНЕННЯ

Сьогодні згідно із статтею 14 Конституції України основним національним багатством залишилася лише земля. Саме це й не дає спокою тим, хто хоче придбати її у власність та позбавити український народ останнього ресурсу – земель сільськогосподарського призначення.

Нещодавно Верховна Рада України продовжила мораторій на їх продаж до 01 січня 2018 року та до прийняття відповідного Закону про обіг земель. Однак рішення про розпродаж сільськогосподарської землі вже ухвалене Президентом, урядом Гройсмана та їхньою «кишеньковою» більшістю у парламенті – відповідний законопроект внесено на розгляд Верховної Ради України. Аграрна мафія намагається таким чином узаконити те, що вже прибрали до рук (всупереч мораторію в Верховній Раді зареєстровано законопроект про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею вже з 1 липня 2017 року).

Тому партія «ВО «Батьківщина» спільно з Асоціацією фермерів та приватних землевласників та партією «ВО «Свобода» 19 квітня 2017 року згідно із Законом України «Про всеукраїнський референдум» організували у Києві збори більше 2 тисяч громадян України щодо ініціативи проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі, обрано ініціативну групу та передано в установлені терміни підготовлені документи до Центральної виборчої комісії.

Ми виходили з того, що лише український народ має право сказати своє слово щодо бачення як поступати з українською землею: продовжити існуючу заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення чи дозволити її купівлю-продаж всім бажаючим.

Влада за допомогою «кишенькового» суду (окружний адміністративний суд м. Києва) заборонила ЦВК приймати рішення про реєстрацію ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму, утворену зборами громадян України, таким чином заблокувавши ідею проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі.

Якщо закон, яким дозволятиметься продаж землі, буде ухвалено, фермери та селяни будуть поставлені в такі умови, коли їм нічого іншого не залишиться, як розпродати за безцінь свої паї і піти у найми або їхати за кордон шукати кращої долі. Це призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ.

Крім цього необхідно враховувати питання розпорядження землями за межами населених пунктів, коли такими землями розпоряджаються не територіальні громади, а чиновники Держгеокадастру. Значна частина земельного ресурсу України розташовується за межами населеного пункту, а питання володіння чи розпорядження таким об’єктом є неврегульованим. Законне розпорядження вказаними землями сприятиме розвиткові фермерського господарства, забезпеченню пільгових категорій громадян земельними ділянками (сьогодні велика кількість учасників АТО не може реалізувати право отримати земельну ділянку через відсутність вільних ділянок у межах населених пунктів). З метою отримання територіальними громадами, які об’єдналися, права безперешкодно стати власником земель за межами населених пунктів необхідно якнайшвидше законодавче закріплення порядку передачі таких земель. 19 квітня 2016 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контро­лю за використанням і охороною земель» (реєстраційий номер 4355), проте незважаючи на те, що даний законопроект був підготовлений до розгляду у другому читанні, він так і не був розглянутий Парламентом.

На підставі вищевикладеного депутати Надвірнянської районної ради (за ініціативи «ВО «Батьківщина») звертаються до Вас з наступною вимогою:

- вжити всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні;

- не допустити створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію, зокрема за допомогою ухвалення закону про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею з 1 липня 2017 року.

- забезпечити якнайшвидший розгляд у другому читанні і прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного конт­ролю за використанням і охороною земель» (реєстраційий номер 4355).

Схвалено на тринадцятій сесії Надвірнянської районної ради

сьомого скликанняи 8 червня 2017 року (рішення № 389-13/2017).


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/rishennya-nadvirnyanskoji-rajonnoji-rady-somoho-sklykannya-trynadtsyata-sesiya-vid-8-chervnya-2017-roku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.