- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Свято вишиванки

Posted By Модератор On 02.06.2017 @ 13:46 In Ми - українці,Свята | No Comments

Одним із найулюбленіших і найпоширеніших в Україні різновидів народної творчості є вишивка. Вона присутня в кожній українській хаті. Це і рушники на образах, подушки, ясіки, скатертини, серветки тощо. Вишивка майстринь – це піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення природи. З нагоди Дня вишиванки у Гаврилівській бібліотеці на свято «Виший, мамо, на щастя…» запросили майстриню з вишивки Марію Гринчак. Роботи майстрині прикрасили приміщення всієї бібліотеки. Пані Марія представила свої вишивки, розповіла про її захоплення, техніки вишивання.

Учні місцевої школи Вітя Гуйванюк, Іван Пилип’як, Андрій Стадничук, Юля Глинчак, Андрій Слободян, Олег Олійник, Ірина Пилип’як, Наталя Варищук, Володимир Іванишин, Віка Юрчак читали вірші про вишиванки, переказували легенди, відгадували загадки. Вдало доповнили програму піснями Христина Хабайлюк, Тетяна Король, Настя Вельган та ведучі Тетяна Бойко й Ірина Гавкалюк. На свято також завітали членкині клубу «Берегиня», кожна із яких вишиває. А в подарунок для майстрині заспівали пісні «Вишиванка» та «Мамина печаль».

В Європу з Україною в серці

День Європи, який святкують у третю неділю травня, став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями.

Ми – українці і це звучить гордо.// Вивчи історію й мову свою.// Буде пишатись тобою Європа.// Буде вітати твою зорю.

Такими віршованими рядками розпочали флеш-моб «В Європу з Україною в серці», ініційований Гаврилівською бібліотекою разом із ЗОШ І-ІІІ ст. на шкільному подвір`ї. Завідувач бібліотеки-філії Марія Мельник розповіла про європейські цінності, традиції країн ЄС. Усі учасники флеш-мобу тримали у руках прапорці Євросоюзу й України, але найактивніші – Іван Сідляр, Софія Казюк, Тетяна Бойко, Віта Химинець, Наталя Іванишин, Марія Мороз, Тетяна Гараздюк, Віктор Федюк, які читали вірші про Європу та Україну. Модератори дійства – Христина Хабайлюк і Тарас Воробець. У виконанні Христини Хабайлюк і Насті Вельган прозвучали пісні «Україна», «Україна – це ми!», яку підспівували всі учасники заходу.

Заступник директора школи з навчальної роботи Володимир Одокій подякував музичному керівнику Романові Мельнику та всім  учасникам дійства.

Марія МЕЛЬНИК,

завідувач Гаврилівської бібліотеки-філії.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/svyato-vyshyvanky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.