- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Триває реєстрація потужностей операторів ринку

Posted By Модератор On 02.06.2017 @ 13:21 In До відома краян | No Comments

За станом на 22 травня ц. р. у районі зареєстровано 421 потужність. Оператори ринку, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовують на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що регламентовано ЗУ «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» відповідно до ст. 25 та наказу № 39 від 10 лютого 2016 р. Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Державній реєстрації підлягають: оператори ринку, які провадять діяльність, пов’язану з первинним виробництвом та/або транспортуванням і/або зберіганням та/або продажем харчових, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 100С, залишаючись придатними для споживання людиною; заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, їдальні, закусочна, кулінарія, кіоск чи інший заклад, що забезпечує харчуванням невизначену кількість фізичних осіб); потужності, які здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; заклади роздрібної торгівлі, обсяги продажів окремих продуктів якими не перевищують обсягів, затверджених відповідною Постановою Кабінету Міністрів України з урахуванням кращих міжнародних та європейських практик, а також документів відповідних міжнародних організацій. У разі відсутності зазначеної постанови ця норма поширюється на всі заклади роздрібної торгівлі.

Оператори ринку відповідальні за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів (виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, не зареєстрованих відповідно до цього Закону, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – від 8 до 15 мінімальних зарплат).

Для проведення реєстрації  потужностей зверніться з відповідною заявою до Управління Держ­продспоживслужби у Надвірнянському районі за адресою: м. Надвірна, вул. Федьковича, 48, тел. (03475) 2-94-07.

Мирослава КУРТЯК,

провідний фахівець

Управління Держпродспоживслужби

у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/tryvaje-rejestratsiya-potuzhnostej-operatoriv-rynku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.