- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Військова виставка свободівців

Posted By Модератор On 30.06.2017 @ 13:23 In Акцент | No Comments

25 червня на запрошення голови Бурштинської міської організації ВО «Свобода» Ігоря Карвацького, надвірнянські бійці «Легіону СВОБОДИ» – голова ГО «Надвірнянське районне об’єднання воїнів АТО» Олег Туєшин «Хмара», боєць-ветеран московсько-української війни Василь Голіней «Франик», волонтер БФ «Свобода-Гідність-Перемога» Іван Степник з військовою виставкою відвідали місто Бурштин та взяли участь у місцевому відзначенні Дня Конституції України та Дня молоді.

аероплани [1]

Жителі та гості міста мали можливість побачити частину жахіть не­оголошеної війни: військову амуніцію, зброю та використані боєприпаси, а головне бойові стяги. Військове спорядження місцеві жителі могли не лише потримати у руках, а й приміряти. Такі військові виставки, уже як ветеран московсько-української війни Олег Туєшин презентує по всій Україні, нагадуючи людям, що війна триває й особливо про неї слід пам’ятати у час святкувань та урочистостей на мирній території України.

– Війна в Україні нікуди не зникла, вона – є! Діти, дорослі повинні бачити, з чим і як військові воюють. Ми охоче розповідатимемо про нелегкі бойові будні і ділитимемося досвідом, бо це важлива частина у боротьбі з ворогом і необхідна задля української перемоги, – наголосив боєць «Хмара».

За підтримки Івано-Франківської облорганізації ВО «Свобода» місцеві активісти-свободівці організували спортивні турніри для бурштинської молоді з пляжного волейболу та настільного тенісу. Близько десяти команд у кожному виді спорту змагалися за першість і демонстрували свою вправність. Турніри проходили поетапно, а переможці отримали грошову винагороду. Не оминули турнір із настільного тенісу й надвірнянські свободівці, зігравши кілька партій.

Зусиллями Бурштинської міськорганізації ВО «Свобода» на місцевому стадіоні відбувся показовий виступ аеромобільного гуртка. Авіамодельний спорт у Бурштині та й загалом в Україні тільки почав відроджуватися. Однак бурштинські авіалюбителі вже встигли зарекомендувати себе на змаганнях у Харкові за Кубок Євразії, посівши четверте місце із 40 команд. За словами керівника гуртка Олександра Познякова, авіамодельна команда готується до чемпіонату України у Києві. Варто зазначити, що вартість однієї авіамоделі складає близько 300 у.о., також великі витрати йдуть на ремонт «літаків». Авіамодельний спорт, як такий тримається на ентузіазмі вихованців, але й не лишаються осторонь проблем гуртка й місцеві свободівці і всіма можливими силами допомагають йому посісти одне з провідних місць у спортивному житті бурштинської молоді.

Націоналісти побували на святковому концерті, приуроченому Дню Конституції України і Дню молоді, поспілкувалися з жителями міста та побратимами. Аналогічна виставка працювала у Надвірній у день фінального матчу та урочистого закриття VI Чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд, повідомляє прес-служба Надвірнянської райорганізації ВО «Свобода».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/vijskova-vystavka-svobodivtsiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/06/аероплани.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.