- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Якісна медицина – для жителів гірських районів

Posted By Модератор On 16.06.2017 @ 11:49 In Депутати за роботою,Медицина,Реформи | No Comments

Кабінет міністрів України видав розпорядження про затвердження переліку і складу госпітальних округів Івано-Франківської області. Їх на Прикарпатті буде таки п’ять, утому числі гірські Надвірнянський та Косівський, довкола яких тривалий час вели дискусії. Про їх створення на державному та обласному рівнях клопотав народний депутат від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко, депутати обласної ради Ольга Федишина та Олег Атаманюк. Спрямовано величезну кількість звернень, проведено зустрічі на рівні МОЗ та Мінрегіонбуду.

Нещодавно заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк відвідав нашу місцевість, разом із Юрієм Дерев’янком, Олегом Атаманюком та депутатом Надвірнянської районної ради Тетяною Пришляк вони побували у Надвірній, Косові та Верховині та намагались з’ясувати, чи враховують специфіку впровадження реформи на місцях. Провели зустріч із керівником Надвірнянської ЦРЛ, де заступнику міністра показали можливості цієї лікарні як бази для окремого госпітального округу.

– Наявність гірських госпітальних округів забезпечить гарантовану якість і своєчасність надання медичної допомоги жителям гірської місцевості, підвищить ефективність використання бюджетних коштів, що спрямовують на забезпечення фінансування вторинної медичної допомоги, сприятиме створенню умов для підготовки відповідних закладів охорони здоров’я, що надають вторинну медичну допомогу. На сьогодні існує чимало можливостей щодо реформування Надвірнянської ЦРЛ для покращення доступності надання медичної допомоги, розширення видів медичних послуг та проведення медично-інфраструктурної оптимізації, яка зможе приймати пацієнтів і з Яремчанської міської ради, – зазначив Юрій Дерев’янко.

У результаті у Міністерстві охорони здоровя таки визнали, що при формуванні на Прикарпатті лише трьох госпітальних округів не буде дотримана їх основна умова – правило «золотої години»,за яку пацієнта мають доставити до лікарні, а в Надвірній та Косові є необхідна матеріальна база як для центрів округів.

– Затвердження Кабміном Надвірнянського госпітального округу – це безумовна перемога та результат кропіткої та інтенсивної роботи нашої команди впродовж останніх півроку. Я переконана,що без дієвої та активної позиції особисто Юрія Дерев’янка, його помічників, ми б такого результату не досягли.Дуже важливо, що у МОЗ врахували особливості та специфіку гірських районів та дослухались до нашої позиції. Тепер потрібно використати усі можливості щодо реформування центральної районної лікарні для покращення доступності надання медичної допомоги, підвищення якості та розширення видів медичних послуг, ефективного використання бюджетних коштів – зазначає Тетяна Пришляк, інформує прес-служба народного депутата Юрія Дерев’янка.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/yakisna-medytsyna-dlya-zhyteliv-hirskyh-rajoniv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.