- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ЗВЕРНЕННЯ

Posted By Модератор On 02.06.2017 @ 12:51 In Акцент,Економіка | No Comments

адміністрації та профспілкового комітету нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо протиправної діяльності Державної служби геології та надр України

Трудовий колектив НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», який забезпечує експлуатацію 13 родовищ вуглеводнів у Івано-Франківській та Чернівецькій областях, надзвичайно занепокоєний протиправною діяльністю Державної служби геології та надр України (надалі – Держгеонадра) у відношенні до однієї з найбільших нафтових компаній України – ПАТ «Укрнафта».

Адже, як встановив суд, саме з вини Держгеонадр упродовж 1 року 9 місяців не експлуатувалось Битків-Бабченське нафтогазоконденсатне родовище на території Надвірнянського району Івано-Франківської області, чим завдані мільйонні збитки Україні.

Водночас і сьогодні Держгеонадра продовжує свою згубну для держави практику протиправної відмови ПАТ «Укрнафта» у наданні спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

Підтвердженням цього є те, що Держгеонадра відмовляється продовжити дії спеціальних дозволів на видобуток нафти і газу на Анастасіївському, Рибальському, Артихівському, Південно-Панасіївському, Коліївському, Липоводолинському, Заводівському, Коржівському та Качанівському родовищах, посилаючись на податковий борг ПАТ «Укрнафта». Одне з них – Заводівське вже зупинено. Зупинка решти вже до кінця цього року зменшить видобуток нафти і газу товариством як мінімум на 20%, нафтова компанія недоотримає 4,2 млрд. грн. доходу в рік, а щорічні втрати держави складуть: 1,45 млрд. грн. рентних платежів, не враховуючи інших податків; невидобутих 334 тисячі тонн нафти і конденсату та 254,5 млн. кубометрів газу. Сотні робочих місць будуть скорочені.

Проблема ускладнюється ще і тим, що зупинення видобутку вуглеводнів, окрім втрат для Держбюджету, дезорганізації діяльності ПАТ «Укрнафта», призведе до небезпеки виникнення аварійних ситуацій на виробництві та екологічного забруднення довкілля, а також припинення газопостачання жителям багатьох населених пунктів.

На наше переконання, антинародна діяльність Держгеонадр супере­чить задекларованим керівництвом країни стратегічним цілям щодо стабілізації функціонування паливно-енергетичного комплексу, нарощування власного видобутку вуглеводнів, зменшення залежності від зовнішніх чинників, а також політиці держави у сфері забезпечення трудових прав громадян, недопущення згортання виробничих потужностей нафтопромислових районів, погіршення екологічної ситуації у регіонах тощо.

Адміністрація та профспілковий комітет НГВУ «Надвірнанафтогаз» переконані, що зупинення або відмова у наданні Державною службою геології та надр України спеціальних дозволів на користування надрами у нинішніх умовах є щонайменше злочинним кроком, який беззаперечно спричинить негативні наслідки для ПАТ «Укрнафта», як окремого суб’єкта господарювання, та для трудівників-нафтовиків, котрі сумлінно і віддано щодня виконують свої обов’язки, забезпечуючи видобуток вуглеводнів.

Враховуючи вищезазначене, адміністрація та профком НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» підтримує трудові колективи структурних одиниць ПАТ «Укрнафта» в їхній боротьбі  з протиправною діяльністю Держгеонадр.

Вимагаємо від Вас, шановні керівники держави, розглянути наше звернення та вжити невідкладних заходів у припиненні згубної діяльності Державної служби геології та надр України щодо зупинення дії спеціальних дозволів ПАТ «Укрнафта» на користування надрами.

Ми переконані, що у Ваших силах створити умови для ефективної роботи ПАТ «Укрнафта» та перешкодити реалізації сценарію зупинення роботи однієї з найбільших нафтових компаній України.

Ми впевнені, що Ви ухвалите правильне рішення, яке відповідатиме інтересам нафтовиків, їх сімей та українського народу.

Слава Україні!

Звернення схвалено одноголосно на спільному засіданні

адміністрації та профкому НГВУ «Надвірнанафтогаз»

1 червня 2017 року.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/06/zvernennya-22/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.