- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Легалізація заробітних плат – вимога часу

Posted By Модератор On 14.07.2017 @ 13:49 In Акцент | No Comments

Сьогодні легально сплачена заробітна плата має вирішальне значення і значний вплив на наповнення бюджетів соціальних фондів, а отже – на соціальну сферу держави та покращення добробуту людей. На поточний рік в області заплановано надходження єдиного внеску – 3,36 млрд. грн. Такий прогноз обґрунтований і включає в себе роботу з легалізації доходів.

Управління Пенсійного фонду постійно взаємодіє з органами влади для боротьби з тіньовою зайнятістю. Щокварталу проводять планові перевірки суб’єктів господарювання та вживають заходи щодо забезпечення повноти, своєчасності надходження відомостей зі звітності страхувальників, їх актуальності та якості.

Необхідно спільні сили направити на боротьбу з існуючими схемами тінізації заробітної плати. Перша – переведення робітників на неповний робочий час; друга – укладання договорів цивільно-правового характеру; третя – працюючим пенсіонерам пропонують оформитися приватними підприємцями у зв’язку з наданою їм пільгою не сплачувати ЄСВ; четверта – ухилення від офіційного оформлення трудових відносин (фактично найманих працівників виводять поза штат фірми).

Триває активна спільна робота з усіма зацікавленими державними і контролюючими службами з платниками, які нараховують зарплатню нижче середнього рівня у різних сферах економічної діяльності. Вивчають стан фінансово-господарської діяльності, питому вагу витрат на оплату праці і таким чином прораховують ресурс для збільшення зарплати. Використовують також весь різноплановий спектр інформаційно-комунікаційних засобів для роз’яснення особистої відповідальності найманих працівників за своє соціальне страхування та за формування свого майбутнього пенсійного забезпечення.

Тетяна СВІДРУК,

начальник фінансово-економічного відділу

Надвірнянського об`єднаного УПФУ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/07/lehalizatsiya-zarobitnyh-plat-vymoha-chasu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.