- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Пасічнянська громада підтримала нафтовиків

Posted By Модератор On 28.07.2017 @ 16:25 In Тема дня | No Comments

Укрнафта [1]

Долею найбільшої нафтової компанії України перейнялися і жителі села Пасічна Надвірянського району Івано-Франківської області. Громада села добре розуміє, що зволікання Держгеонадр з продовженням строку дії 9 спецдозволів на користування надрами та зупинка видобутку на шести родовищах у Сумській і Львівській областях з кожним днем наближують момент краху стратегічно та економічно важливої для держави компанії. А це, в свою чергу, відіб’ється і на добробуті сіл Прикарпаття, на території яких ведуть видобуток вуглеводнів. Адже основним джерелом надходжень до бюджетів цих населених пунктів є земельний та екологічний податки, які сплачує ПАТ «Укрнафта». Зокрема, за перше півріччя 2017 року товариство скерувало до сільського бюджету Пасічної 935,7 тис.грн. земельного податку.

21 липня 2017 року відбулася сесія Пасічнянської сільської ради, в роботі якої взяв участь представник ПАТ «Укрнафта» в Івано-Франківській області Роман Струтинський. Із шести тисяч жителів села майже 300 є працівниками НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта». Одним із питань порядку денного сесії був розгляд звернення до керівництва країни із закликом припинити неправомірні дії держ­органів з блокування діяльності  ПАТ «Укрнафта» та не допустити знищення компанії.

Під час обговорення проекту тексту звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія депутати Пасічнянської сільської ради висловили свою підтримку колективу ПАТ «Укрнафта» та стурбованість з приводу катастрофічної ситуації, в якій опинилось Товариство. Присутні одноголосно підтримали звернення .

Наталія ШТОГРИН,

інженер ІІ категорії

технічного відділу

НГВУ «Надвірнанафтогаз»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/07/pasichnyanska-hromada-pidtrymala-naftovykiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/07/Укрнафта.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.