- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Поточні питання і нагородження медалістів

Posted By Модератор On 07.07.2017 @ 12:20 In У райдержадміністрації | No Comments

На розгляд колегії райдержадміністрації, яка відбулася 29 червня під керівництвом голови РДА Олександра Кеніза за участі голови районної ради Івана Гурмака, заступника голови РДА Богдана Зеленчука, керівника апарату РДА Миколи Кравчука, міського, селищних та сільських голів, представлено три питання, важливі для життєдіяльності району.

Відкриваючи засідання колегії, голова РДА Олександр Кеніз привітав усіх присутніх із Днем Конституції України, який відзначали напередодні, підкресливши важливу роль Основного Закону держави.

Із першого питання порядку денного колегії – про стан законності  боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території району доповідав начальник Надвірнянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Іван Кавінський. Він, зокрема, констатував, що протягом 5 місяців н. р. працівники очолюваного ним підрозділу провели ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на зміцнення правопорядку, охорону прав і свобод громадян, протидію проявам злочинності, забезпечення охорони публічного порядку й безпеки у районі.

За 5 місяців ц. р. до чергової частини відділу поліції надійшло 3265 заяв та повідомлень про правопорушення й інші події. Із них 254 із кримінальними ознаками внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, 92 особам оголошено про підозру, 98 – направлено до суду. Зареєстровано 59 тяжких злочинів (19 особам оголошено про підозру), 15 проваджень направлено до суду.

Керівник районного відділу поліції охарактеризував динаміку та структуру злочинності, у т. ч. щодо розбоїв, грабунків, крадіжок, шахрайства, незаконного поводження зі зброєю, незаконного заволодіння транспортними засобами, організацію роботи дільничних офіцерів поліції, а також відповів на запитання. Вони стосувалися розслідування конкретних злочинів, зокрема, крадіжок, співпраці з органами місцевого самоврядування, процесу встановлення камер відеоспостереження, дитячої наркоманії, роботи дорожно-патрульної поліції; необхідності забезпечення правоохоронців новими автомобілями тощо.

Довідку начальника Надвірнянського ВП ГУНП колегія взала до уваги, рекомендуючи, зокрема, щоквартально висвітлювати у ЗМІ про криміногенну ситуацію у районі та розкриття злочинів.

До відома також взяли довідку про роботу райцентру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (РЦСССДМ), який очолює Тарас Рудяк. Незважаючи на те, що ця служба зазнала значного скорочення працівників, у районі триває соціальна робота, спрямована на раннє виявлення, облік та соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, і надання їм послуг; інформаційно-просвітницьку діяльність щодо формування засад усвідомленого відповідального батьківства; створення і супровід прийомних сімей, надання комплексної соціальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей тощо.

Цьогоріч  працівники РЦСССДМ виявили та провели оцінку потреб 513 сімей, з них 364 сім`ї опинилися у складних життєвих обставинах. Соціальною роботою охоплено також 73 особи, засуджені до покарань, не пов`язаних із позбавленням або обмеженням волі, та інші категорії жителів району.

Серед інших рекомендацій з цього питання – передбачення коштів у райбюджеті на 2018 рік для організації діючих районних цільових програм.

Чи не найбільше питань у членів колегії виникло до начальника відділу освіти РДА Степана Северилова, який доповідав про підсумки роботи навчальних закладів району за період 2016-2017 навчального року та підготовку до нового 2017-2018 року, що засвідчило про небайдужість до виховання та умов навчання підростаючого покоління краян. Детальна аналітична довідка скомпонована із розділів про дошкільну освіту, загальну середню освіту і мережу її закладів, інклюзивну освіту, соціальну роботу з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, виховну роботу, комп`ютеризацію та інформатизацію навчальних закладів, роботу з обдарованими дітьми, організацію харчування та підготовку до нового 2017-2018 навчального року.

У районі функціонують 28 ДНЗ, із них 5 – навчально-виховних комплексів, в яких виховують 2728 дітей. Стурбованість у членів колегії викликає не завжди систематичне відвідування ДНЗ дітьми у той час, коли немало батьків очікують черги, щоб влаштувати дитину у садочок.

Керівник освітянської галузі району акцентував увагу на роботі з обдарованими дітьми, де наш район – один із кращих в області, бо досягнув значних результатів у Всеукраїнських олімпіадах з базових предметів, конкурсах, турнірах та конкурсі-захисті учнівських робіт МАН як на обласному, так і на Всеукраїнському рівнях. Попередньо на сторінках нашої газети ми уже інформували про ці успіхи і нагородження призерів та їх наставників.

Щоб ці успіхи і надалі примножувались, члени колегії прийняли у рішенні низку рекомендацій щодо покращення умов навчання, харчування учнів, забезпечення їх підручниками, комп`ютерами, якісним Інтернет-зв`язком та ін. спільно із районною, міською, селищними і сільськими радами. Багато запитань щодо освітніх перспектив поки що без відповіді аж до прийняття Верховною Радою України Закону про освіту.

***

На завершення колегії підсумок навчального року увінчався врученням 30 золотих і срібних медалей випускникам-2017. Цю почесну місію із приємністю і вітальними настановами виконали керівники району і м. Надвірна Олександр Кеніз, Іван Гурмак, Зіновій Андрійович та начальник відділу освіти РДА Степан Северилов.

Найбільше нагород отримали випускники Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1: Анастасія Дронюк, Іванна Понайда, Христина Понайда, Юрій Яцків (золоті медалі), Катерина Гладиш, Вероніка Гнатюк, Оксана Садрук (срібні); 6 медалістів із Надвірнянського ліцею: Іванна Грушка, Юрій Ковтко, Олександр Паньків, Діана Питлюк, Софія Буній, Тетяна Шпинта; 4 – із Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст №3: Анна Михайлюк, Денис Рудяк, Христина Міськевич, Михайло Сорочинський; дві – із Гаврилівської школи: Оксана та Ольга Лесюки; по одній медалі з інших  шкіл: Володимир Василаш (с. Волосів), Максим Семенюк (смт. Делятин), Уляна Вацик (с. Заріччя), Оксана Кузюк (с. Зелена), Ганна Гнатишак (с. Красна), Андрій Голіней ( смт. Ланчин), Ірина Басюга ( с. Молодків), Христина Бережна ( Надвірнянська ЗОШ №4), Марія Боднар (с. Парище), Вероніка Дубінська (с. Пнів), Марія Андрійчук (с. Саджавка).

Урочистості церемонії вручення надали музичні подарунки та спільне фото на згадку.

Орися СПІВАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/07/potochni-pytannya-i-nahorodzhennya-medalistiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.