Газета по-надвірнянськи
 

Пожежний автомобіль і спорядження від міста-побратима Пруднік

28 липня 2017, 16:20 | Рубрика: Новини Версія для друку Версія для друку 618 переглядів

Нещодавно минуло 17 років успішної співпраці Надвірної та Прудніка. За цей час між польським та українським містами налагоджено справді дружні партнерські відносини у різних галузях, зокрема, соціально-культурній. Під час останніх офіційних зустрічей керівництва м.Надвірна, Надвірнянського району та м.Пруднік активно проводили переговори щодо розширення співробітництва і на інші сфери життєдіяльності, а саме обмін досвідом та передача спецтехніки для пожежно-рятувальної служби нашого району.

IMG_5644

У рамках угоди про співпрацю між нашими містами міська рада м.Пруднік 29 червня цього року прийняла рішення про надання гуманітарної допомоги Управлінню ДСНС України в Івано-Франківській області шляхом передачі пожежної машини, особистого спорядження пожежників (8 захисних шоломів із ліхтариками та 8 пар спецвзуття) і водяної помпи (насосу). В понеділок, 24 липня, під особистим супроводом міського голови Зіновія Андрійовича та начальника Надвірнянського райвідділу УДСНС України Андрія Мочерняка пожежна машина перетнула польсько-український кордон та успішно прибула на терени м.Надвірна. Ця спецтехніка донедавна проходила бойове чергування у пожежній частині м.Пруднік. На сьогодні автомобіль перебуває у хорошому технічному стані. Проїхавши немалу відстань до м.Надвірна (понад 700 км), автомобіль найближчим часом буде залучений на чергування з бойовим розрахунком у Надвірнянському відділі УДСНС України і служитиме рятувально-пожежній частині м.Надвірна ще не один рік. У Надвірну з робочим візитом також прибули представники пожежної служби м.Пруднік Едвард Войтович та Владіслав Вжохол, які провели навчання щодо належної експлуатації спецмашини для своїх українських колег.

IMG_5638

25 липня спецтехніку та особисте спорядження для рятувальників офіційно передали Надвірнянському райвідділу УДСНС за участі міського голови Зіновія Андрійовича, голови районної ради Івана Гурмака, заступника голови РДА Богдана Зеленчука, секретаря міської ради Тараса Пекарського, начальника райвідділу Андрія Мочерняка, заступника начальника з реагування Управління ДСНС України в Івано-Франківській області підполковника служби ЦЗ Віталія Федунківа, представників пожежної служби м.Пруднік Едварда Войтовича, Владіслава Вжохола та особового складу Надвірнянського відділу.

Отець УГКЦ Андрій Василів провів спільну молитву і посвяту спецмашини та особистого спорядження для пожежників. Як зазначив міський голова Зіновій Андрійович, який передав ключі від автомобіля начальнику райвідділу Андрію Мочерняку, уже за понад 15 років співробітництва нам вдалось налагодити між нашими містами партнерські відносини, які дають певні результати. Кожен рік ми відчуваємо підтримку та допомогу від наших міст-побратимів, а це оздоровлення та реабілітація учасників Революції Гідності та бійців АТО, табори відпочинку для українських дітей, щорічна благодійна допомога Надвірнянському будинку дитини, реалізація спільних проектів, таких як «Діти без кордонів» тощо. І сьогодні ми знову стали свідками чергової підтримки від нашого міста-побратима Пруднік у вигляді пожежної спецмашини та особистого спорядження для рятувальників, що значно покращить матеріально-технічну базу Надвірнянського відділення служби надзвичайних ситуацій і допоможе у виконанні основних завдань рятувальної служби. Зіновій Андрійович висловив щирі слова подяки бурмістру м.Пруднік Францішеку Фейдиху, депутатам міської ради м.Пруднік, працівникам рятувально-пожежної частини м.Пруднік, водіям та всім причетним до реалізації цього проекту.

Голова районної ради Іван Гурмак відзначив, що переданий пожежний автомобіль для надвірнянських рятувальників є одним з результатів партнерських відносин міст Надвірна і Пруднік. Він побажав, щоб цей спецтранспорт якомога менше застосовували у надзвичайних ситуаціях, але щоб він якнайдовше слугував надійним порятунком життя і здоров`я краян. Надвірнянських рятувальників із матеріально-технічним поповненням привітав заступник голови РДА Богдан Зеленчук і висловив вдячність польським колегам за постійну підтримку та увагу, подякував рятувальникам за їх нелегку і потрібну людям роботу.

Наш кор.

Прокоментуй!

Залиште коментарій

*

!!! Коментарій буде розміщено після погодження модератором !!!