- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Старість – приманка для злочинців

Posted By Модератор On 28.07.2017 @ 15:19 In Суспільство | No Comments

Беззахисність літніх людей, особливо самотніх пенсіонерів, стала в останні роки серйозною проблемою, що турбує і правоохоронців, і соціальні служби. Правоохоронні органи спільно з іншими відомствами  вживають відповідних заходів щодо протидії протиправним посяганням на життя, здоров’я та власність громадян похилого віку. І все ж, звичайно, біля кожної бабусі чи дідуся охорону не приставиш, хоча правоохоронні органи роблять все можливе, щоб зменшити кількість кримінальних проявів щодо них.

Існує кілька простих порад, як не стати жертвою злочинців. Перш за все, не впускайте в дім незнайомих людей, ким би вони не називалися. Вимагайте пред’явити посвідчення чи вказати свій службовий телефон. Такі заходи безпеки, швидше за все, відлякують шахраїв, а справжній працівник соцзабезу чи комунальних та інших структур не образиться.

Небезпека може чатувати й на вулиці. Не заводьте розмову з незнайомцями, не впускайте їх у домівки. Велике прохання до молодого покоління: дітей, внуків, сусідів. Візьміть на себе частину турбот щодо забезпечення безпеки стареньких, частіше їм телефонуйте, відвідуйте, старайтеся бути  в курсі всіх їх справ: чи збираються вони викликати лікаря, слюсаря, чи чекають якихось гостей і т.д.

І найголовніше: якщо ви, людина похилого віку, або хтось із ваших родичів таки став жертвою злочинця, не зволікайте зі зверненням у поліцію. Більшість пенсіонерів має вдома стаціонарний телефон, а тепер і мобільний. Чим швидше надійде звернення на «102» про скоєння злочину, тим більше шансів затримати злочинця.

***

Графік роботи «гарячої» телефонної лінії Надвірнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щоп’ятниці – з 9-ї до 16-ї год. за телефоном 2-51-27.

Роман ОГЕРУК,

директор Надвірнянського

територіального

центру соціального

обслуговування

(надання соціальних послуг).


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/07/starist-prymanka-dlya-zlochyntsiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.