- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Іван КАВІНСЬКИЙ: «Працюємо для зміцнення правопорядку та протидії злочинності»

Posted By Модератор On 04.08.2017 @ 12:50 In Професійне,Свята | No Comments

4 серпня – День Національної поліції України

Кавін [1]

Живемо у непростий час перемін, або хоча б їх спроб. Якщо нині потуги більшості анонсованих керівництвом держави реформ називають просто імітаційною діяльністю або й бездіяльністю, то створення Національної поліції України –  напевно, виняток із цього загалу. Сьогодні День Національної поліції України відзначають вперше. З цього приводу – наша розмова із начальником Надвірнянського відділу поліції, полковником Іваном Володимировичем Кавінським (на світлині).

Поліція [2]

Старший інспектор-черговий Надвірнянського відділу поліції, майор поліції Василь Гандзюк працює в органах внутрішніх справ майже два десятиріччя, а його колега – начальник сектору моніторингу, капітан поліції Уляна Голіней – десяток літ. Їх, уродженців Рожнятівщини і Ланчина, поєднує шана і повага до обраного фаху, а як сумлінних правоохоронців – високий обов`язок – стояти на сторожі закону і прав громадян.

– З яким результатом у діяльності очолюваного Вами відділу зустрічаєте своє професійне свято?

– Працівники Надвірнянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області постійно проводять організаційні та практичні заходи, спрямовані на зміцнення правопорядку, охорону прав і свободу громадян, протидію проявам злочинності, забезпечення охорони публічного порядку й безпеки у районі.

Значної уваги надаємо покращенню стану дотримання законності під час прийняття, реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення й інші події, підвищення якості  та оперативності реагування на кримінальні правопорушення.

Протягом 7 місяців ц. р. у нашому відділі зареєстровано 344 кримінальні провадження й оголошено про підозру 139 особам. З них – 84 кримінальні провадження щодо особливо тяжких і тяжких злочинів, 34-м особам оголошено про підозру.

Із 140 зареєстрованих крадіжок розкрито 59, з 20-и шахрайств – 16, із 9 випадків хуліганства – 3. Зафіксовано 4 факти незаконного поводження та зберігання зброї. Інтенсивно працюємо над розкриттям й інших злочинів та правопорушень.

З початку року на території району скоєно 11 дорожньо-транспортних пригод із тілесними ушкодженнями. Тому нагадуємо водіям і пішоходам про неухильне дотримання правил дорожного руху і взаємоповагу. За цей період складено 1300 протоколів про адміністративні порушення.

– Триває реформування поліції. Які позитиви і негативи виявилися у цьому процесі?

– Під час реформування у нашому відділі створено 4 сектори реагування поліції. За чотирма працівниками закріплено два службові автомобілі, які цілодобово виїжджають на повідомлення і заяви громадян. У випадку скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину інспектор реагування патрульної поліції викликає слідчо-оперативну групу, яка також чергує цілодобово. Таке миттєве реагування значно покращує роботу, і це, звичайно, позитив.

Негатив – у зменшенні на 9 осіб кількості дільничних інспекторів поліції, що ускладнює розгляд заяв і повідомлень жителів.

– Чи спостерігається плинність кадрів?

– Плинність кадрів уже призупинена. Навпаки, триває підбір двох працівників, які проходять курси підвищення кваліфікації у Чернівцях та Волині.

– Коротко розкажіть про хід розслідування резонансних злочинів у районі, які сталися торік і в цьому році.

– Щодо торічних резонансних злочинів тривають слідчі дії. Серед цьогорічних – вбивство у с. Пнів під час розпивання спиртних напоїв. Тіло потерпілого виявили на сміттєзвалищі у березні ц. р. У лютому тілесні ушкодження завдані жительці м. Надвірна під час зривання з неї серед білого дня золотої сережки. Про ці вбивство та розбій ми уже широко інформували. Обидва злочини розкриті і матеріали за ними, як і за іншими розкритими злочинами, уже направлені до суду.

– Чи достатня співпраця відділу поліції з іншими правоохоронними органами, районною владою, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями району?

– Діє комплексна цільова програма протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції, забезпечення правопорядку, захисту прав свобод громадян на території Надвірнянського району на 2016-2020 роки. Ця програма затверджена сесією Надвірнянської районної ради 18 лютого 2016 р. і згідно з нею нам виділяють 35-40 тис. грн. на придбання оргтехніки та пально-мастильних матеріалів.

Є співпраця з іншими органами державної влади і місцевого самоврядування, а також у межах законів, інструкцій та компетенції відділу поліції – з усіма зареєстрованими на території району громадськими організаціями.

– Чи не цікавились Ви досвідом створення і діяльності варти правопорядку у місті Рогатині і чи можна його застосувати у нашому райцентрі, районі?

– Вивчаємо досвід варти порядку в м. Івано-Франківську, Калуші, Рогатині. Враховуючи результат вивчення, наш відділ, можливо, звернеться із такою ініціативою-пропозицією до Надвірнянської міської та районної рад.

– Хто із Ваших колег із Надвірнянського відділу поліції виконує професійний обов`язок у зоні АТО? Скільки всього поліціянтів району пройшли такий воєнний гарт?

– 29 липня для виконання обов`язків у зоні АТО у Маріупольському напрямі відрядили оперуповноваженого і дільничного інспектора. Уже більше трьох десятків працівників нашого відділу у зоні АТО стежили за дотриманням громадського порядку та виконували інші завдання.

– Ваші побажання колегам напередодні професійного свята.

Вітаю всіх своїх колег і ветеранів міліції із професійним святом. Їм та всім краянам бажаю, передусім, мирного неба, міцного здоров`я, щастя і добробуту на рідній землі, успіхів у праці на благо розквіту незалежної, суверенної Української Держави.

Орися СПІВАК (текст), Іван ГРИДЖУК (світлини) «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/08/ivan-kavinskyj-pratsyujemo-dlya-zmitsnennya-pravoporyadku-ta-protydiji-zlochynnosti/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/Кавін.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/Поліція.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.