- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Легалізація зарплат не втрачає актуальності

Posted By Модератор On 22.08.2017 @ 11:48 In Соціальне | No Comments

Питання легалізації зайнятості та заробітної плати населення було і залишається надзвичайно актуальним, оскільки саме від величини страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески, залежить рівень соціального і пенсійного захисту людини. Прозора зарплата є одним із резервів наповнення бюджету Фонду, кошти якого витрачають на фінансування пенсій і грошової допомоги.

зарплата [1]

Згідно з Державним бюджетом України на 2017 рік мінімальна заробітна плата з 1 січня ц. р. становить 3200 грн., яку гарантує держава для кожного пересічного громадянина. Відносини в галузі оплати праці в Україні регулюються більш ніж двома десятками законодавчих і нормативно-правових актів.

Із 1 січня ц. р. здійснюють суворий контроль з боку Державної фіскальної служби України, Державної служби України з питань праці та правоохоронних органів за детінізацією фонду заробітної плати і зменшенням чисельності працюючих.

У районі розроблено розпорядження райдерж­адміністрації від 3 березня 2017 р. № 78 «Про районну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення». Затверджено положення та склад робочої групи. Саме тому структурні підрозділи райдержадміністрації здійснюють щомісячний моніторинг та аналіз відомостей з реєстру страхувальників щодо найманих працівників, у т. ч. їх чисельності та фонду оплати праці. У рамках спільної взаємодії між вказаними органами кожен страхувальник проходить відповідний аналіз і за наявності ризиків «тіньової» заробітної плати, а також нелегальної найманої робочої сили, або взагалі працює без реєстрації підприємницької діяльності, передають до контролюючих та правоохоронних органів для вжиття конкретних заходів.

Захист мінімальних прав найманих працівників гарантує держава та є обов’язком для роботодавців усіх форм власності і господарювання.

Відділ праці та соціально-трудових

відносин управління соціального

захисту населення РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/08/lehalizatsiya-zarplat-ne-vtrachaje-aktualnosti/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/зарплата.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.