- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Підписали Угоду про співпрацю між Надвірнянським та Горохівським районами

Posted By Модератор On 22.08.2017 @ 12:43 In Співробітництво | No Comments

16 серпня ц. р. з офіційним візитом у Надвірнянський район завітала делегація з Горохівської районної ради Волинської області у складі голови Горохівської районної ради Тараса Щерблюка, працівників органів місцевого самоврядування та керівників відділів Горохівської районної державної адміністрації, міського та сільських голів Горохівського району.

Гурмак-і [1]

Поважних гостей радо вітав ініціатор зустрічі голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак. Очільник Надвірнянщини презентував гостям наш район, зокрема, його економічну особливість та туристичну привабливість, зазначивши, що цю Угоду про співпрацю вперше підписують між нашими двома районами і вона принесе добрий результат як Надвірнянщині, так і Горохівщині.

З особливостями Горохівщини ознайомив голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, який наголосив, що основу економіки району складає сільське господарство, яке є однією з провідних галузей Волині. Горохівський район із 50,6 тисяч населення об`єднує 36 сільських, 2 селищні і 2 міські ради, у т. ч. історичне містечко Берестечко. Район має укладені Угоди про міжнародну співпрацю із Битівським і Хрубешівським повітами у Польщі. За однією міжнародною Угодою, як поінформував Тарас Васильович, здійснюють проект щодо встановлення сонячних батарей у Митлинській сільській раді. Об`єднані територіальні громади ще не створені, хоча за Перспективним планом передбачено створення 3-х ОТГ. Значна частка місцевих рад є самоокупними завдяки сплаті земельного податку. У районі діють понад 100 фермерських господарств, він належить до одного з найбільших сільськогосподарських районів Волині.

Горохів [2]

Із метою налагодження зв’язків у багатьох галузях та зміцнення дружніх відносин підписали Угоду про партнерську співпрацю між Надвірнянським і Горохівським районами. Угода передбачає налагодження співпраці у наступних сферах спільної зацікавленості: економіки та інвестицій; туризму; народних промислів; енергозбереження; охорони навколишнього середовища, освіти і науки, культури та спорту; охорони здоров’я; соціального захисту населення; обмін досвідом у сфері реформування місцевого самоврядування та розвитку ініціатив територіальних громад. Угодою передбачено також обмін делегаціями органів місцевого самоврядування, громадських організацій, навчальних закладів, творчих, спортивних, туристичних, підприємницьких та молодіжних організацій, а також сприяння розвиткові співробітництва комунальних підприємств та суб`єктів господарської діяльності інших форм власності, налагодженню співпраці між організаціями, які об`єднують роботодавців з метою реалізації спільних ініціатив, проектів та проведення економічних форумів. Згідно з Угодою сторони обмінюються досвідом роботи закладів освіти, охорони здоров`я та соцзахисту населення, співпрацюють у галузі збереження історичної та культурної спадщини, узагальнюють та поширюють досвід з питань реформування місцевого самоврядування, співробітництва та об`єднання територіальних громад, налагоджують зв`язки з асоціаціями та іншими добровільними об`єднаннями у системі місцевого самоврядування. Угода укладена безстроково.

У зустрічі з нагоди підписання Угоди взяли участь заступник голови РДА Богдан Зеленчук, депутати та відповідальні працівники виконавчого апарату районної ради, керівники відділів та управлінь РДА.

Інф. районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/08/pidpysaly-uhodu-pro-spivpratsyu-mizh-nadvirnyanskym-ta-horohivskym-rajonamy/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/Гурмак-і.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/Горохів.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.