- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Святкування Дня Державного Прапора у Надвірній

Posted By Модератор On 23.08.2017 @ 12:40 In Свята,Україна | No Comments

ПРАПОР-І-ДІТИ [1]

У середу, 23 серпня від будівлі Надвірнянської міської «Просвіти» на вул. Мазепи розпочалася святкова хода багаточисельної колони з нагоди Дня Державного Прапора України. У ході взяли участь надвірнянські пластуни, ліцеїсти Прикарпатського військово-спортивного ліцею, бійці АТО, вояки Надвірнянської станиці Всеукраїнського братства ОУН-УПА, керівники районної і міської влади, депутати обласної, районної і міської рад, працівники установ та організацій, громадських і молодіжних організацій, жителі і гості нашого міста.

Під час руху центральною частиною Надвірної лунала стрілецька пісня «Ой у лузі червона калина», а також патріотичні вигуки-заклики «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава нації – смерть ворогам!», «Україна – понад усе!».

На майдані Тараса Шевченка урочисте віче відкрили ведучі Орися Яремчук та Назар Олексин. Державний прапор на майдані під виконання Славня «Ще не вмерла Україна» підняли голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови РДА Богдан Зеленчук, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, учасники АТО Юрій Остапчук із онуком та Андрій Левицький із дочкою. Іван Гурмак та Зіновій Андрійович привітали учасників віча зі святом і закликали шанувати символ державності ій української нації, котрим є державний прапор, бути згуртованими і єдиними на нинішньому шляху державницького будівництва.

Голова районної «Просвіти» Богдан Березицький розповів про перші паростки демократичних перетворень у Галичині й нашому краї, зокрема, як у лютому 1989 року у Львові В`ячеслав Чорновіл вперше очолив народний похід по древному Львові з національними синьо-жовтими прапорами, звернувшись до тодішніх учасників ходи, щоб шанувати і бути вірними ідеям незалежної, вільної України. З того дня у нашому краї рух за національне відродження став масовим.

Фольклорний ансамбль «Шовкова косиця» РБК подарував невелику концертну програму, а ряд громадських активістів відзначені спільними грамотами районної ради, РДА і міської ради. У святкуванні взяли участь іноземні делегації міст-побратимів Прудніка, Прудніцького й Острудського повітів із Польщі, міста Крнов із Чехії та делегація із Румунії.

Сьогодні продовжиться святкування Дня Державного прапора і 26-ї річниці Незалежності України з участю представників районної влади у Делятинській військовій частині.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/08/svyatkuvannya-dnya-derzhavnoho-prapora-u-nadvirnij/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/08/ПРАПОР-І-ДІТИ.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.