- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Кравчиня Маруся» – для дітей

Posted By Модератор On 22.09.2017 @ 11:32 In Новини | No Comments

Під такою назвою у серпні 1000-ним накладом вийшла віршована казка Марійки Підгірянки у львівському видавництві «Тиса» (серія бібліотеки журналу «Гражда»).

вишивальниця [1]

Упорядник «Кравчині Марусі» Василь Левицький презентував нововидання на «Фольклорному подвір’ї» у Надвірній під час святкування 26-річниці Незалежності України, а його дружина, керівник гуртка Ланчинського центру дитячої та юнацької творчості Анастасія організувала виставку робіт із бісероплетіння.

26-сторінкове кольорове видання проілюстрував художник Антон Григорук, редактор – Аделя Григорук. Ця книжка вперше побачила світ у 1932 році у Львівському видавництві «Рідна школа». Її героїня – дівчина Маруся із друзями Їжачком, Раком, Котиком і Павучком. У цьому творі Марійка Підгірянка проявила себе тонким знавцем дитячої душі. Онуки Богдан, Роман і Юрко у дитинстві називали її «бабця Клапця».

Книга вийшла за кошти завідувача Білоославського музею Марійки Підгірянки, лауреата обласної просвітянської премії її імені, члена НСЖУ Василя Левицького. Він же – автор вступної статті і як дідусь дворічного Владислава сподівається, що її «охоче придбають добрі дідусі і бабусі як дарунок для своїх гарних онучат», бо адресована книжка дошкільнятам, молодшим школярам, вихователям, батькам й учителям.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/09/kravchynya-marusya-dlya-ditej/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/вишивальниця.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.